artwork

2017 Review: Ocak’tan Aralık’a Campaign Türkiye Keşif

6 yıl önce

0

Yaratıcı endüstri için yeni yeteneklerin keşfi ne kadar önemliyse, sektör dergisi olarak bizim için de “bazen geç de olsa” keşfettiğimiz yeni isimleri okuyucularımızla buluşturmak o kadar önemli. Hemen hemen her ay dergimizde yer verdiğimiz Keşif sayfasının bizim için değeri de içinde taşıdığı birbirinden kıymetli yetenekten geliyor.

Peki 2017 yılında, keyifli bir sohbetle bu sayfalara konuk olan isimler kimler oldu. Yılın sonuna yaklaşırken, gelin onları yeniden keşfedelim.

Şubat: Mert Bayrakçı – Fotoğrafçı

2017 Review: Ocak’tan Aralık’a Campaign Türkiye Keşif

Özellikle İtalya’da çektiği sokak fotoğraflarıyla dikkatleri çeken Mert Bayrakçı, beyaz yakalı olmayı reddedip kendine fotoğraf makinesi ile yeni bir yaşam kuranlardan.

Mart: Cansu Gürsu – Ressam

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden 3. olarak mezun olan Cansu Gürsu hem yurtiçinde hem de yurtdışında çalışmalarıyla birçok karma sergiye katıldı. Bunun yanı sıra, üç tane kişisel sergisi de bulunuyor. 2011 yılında ise “Rotary Kulubü Sanat Yarışması” tarafından seçilen 20 sanatçı arasında yer alıp kataloğa girmeye hak kazandı. Sanatçı, aynı zamanda 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için hazırlanan tanıtım filminin de illüstratörlüğünü yaptı.

Mayıs: Dilem Serbest – İllüstratör

Marmara Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra reklam ajansları ile hem tam zamanlı hem de freelancer olarak çalışan Dilem Serbest, çocuk kitapları ve dergiler için hazırladığı illüstrasyonlarla dikkatleri çekmeye başlıyor. Kalben Sağdıç‘ın yazdığı Lulu Güneşi Arıyor ve Lulu Okula Başlıyor kitaplarında Lulu ve arkadaşlarını renklendiren Serbest, Gündüz Vassaf‘ın Nazım Hikmet’in hayatını anlattığı Nâzım‘ın sayfalarında karşımıza çıktıktan sonra, son olarak Reşit Canbeyli’nin çocukların zihinlerini bilimle çeldiği seride illüstrasyonlarıyla renklendiriyor sayfaları.

Haziran: Erhan Özden – Art Direktör

Uzun yıllar TBWA İstanbul’da çalışan art direktör Erhan Özden, Keşif sayfalarımızın bu ayki konuğu oldu. Şu an Sinerji Brand Communication’ın kreatif grup başkanlığını yürüten Erhan, yeni projeler üzerine çalışmaya devam ediyor.

Temmuz: Caner Yılmaz – İllüstratör

2017 Review: Ocak’tan Aralık’a Campaign Türkiye Keşif

Metis Yayınları ve Fol Sinema Topluluğu için hazırladığı okul projelerindeki çalışmalarıyla radarımıza giren Caner Yılmaz’la hem öğrenci hem de freelance illüstrator olmanın inceliklerini konuştuk.

Eylül: Sarp Dökmeci – Fotoğrafçı

Cappadox, Akbank Caz Festivali, İstanbul Coffee Festival gibi festivallerde ve çeşitli konserlerde etkinlik fotoğrafçılığı yapan Sarp, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Sektöre tamamen spontane bir şekilde girdiğini belirten fotoğrafçı, 2017 başlarında kendi şirketi Sar Prodüksiyon’u kurarak fotoğrafçılık dışında video prodüksiyon işlerini de yürütmeye başladı.

Ekim: Şakir Yıldırım – Art Direktör

Şakir Yıldırım, Campaign Türkiye2nin Keşif sayfaları için anlattı.

Creative art director, content creator, fotoğrafçı, Instagrammer, gezgin… Bir koltukta birden çok karpuz taşıyan Şakir, cebine birden çok çakıl taşı doldurarak yurt dışına gitmeyi kafasına koymuş bir isim. Daha iyi şeyler yapabileceğini düşündüğü için sektörden ayrılmış ve görüntü yönetmeni olarak dahil olduğu film projesiyle hayallerine artık çok daha yakın.

Kasım: Mini Türk Mutfağı – Burcu Çelenoğlu Aydın & Anıl Aydın

Keşif: Burcu Aydın & Anıl Aydın / Mini Türk Mutfağı

Mini Türk Mutfağı

Minyatür Yemekler; Miniature Space kanalından dünyaya yayılan ve Japonların da büyümesine öncülük ettiği bir trend. Bu minyatür dünyalar Katy Perry’nin klibi, Paulig’in reklam filmi derken hayatımıza girmeye devam ediyor. Şimdilerde ise kendisine Türkiye’de bizim kültürümüz ve lezzetlerimiz ile yer buldu. Mini Türk Mutfağı; çok yeni ama şimdiden ilgiyi üstüne toplamış bir proje. Videographer Anıl Aydın ve Sosyal Medya Uzmanı Burcu Çelenoğlu Aydın’ın birlikte ürettiği bu girişimde yemekler tıpkı dünyadaki diğer örnekleri gibi küçük ölçekli mutfakta hazırlanıyor. Orijinal pişirme şekillerinde minik sebze ve meyvelerle minicik tencere, tavalar kullanılarak yapılan yemeklerin hazırlık aşamaları da Türk kültürüne özgü detaylar barındırıyor.

Aralık: Merve Özaslan – Kolaj Sanatçısı, Aksesuar Tasarımcısı

Keşif: Merve Özaslan

Yaratıcı işleriyle dikkatimizi çeken isimlere yer verdiğimiz Keşif sayfalarımızın bu ayki konuğu Merve Özaslan oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2010 yılında seramik sanatçısı olarak mezun olan Özaslan, yaptığı seramik çalışmaların yanında “Natural Act” isimli kolaj çalışmasıyla dünya çapında adını duyurdu.