artwork

Düşler Akademisi’nden ‘hemen portre’ [kampanya öyküsü]

12 yıl önce

0

Türkiye Vodafone Vakfı’nın UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle 2008 yılında başlattığı Düşler Akademisi projesi için C-Section tarafından yapılan “Hemen Portre” kullanıcılara farklı bir deneyim sunuyor. Hemenportre.com adresinde %90 görme engelli Orhan Kıvılcım’a portremizi yaptırarak ve bunu Facebook’ta paylaşarak projenin bilinirliğine katkıda bulunmak mümkün.

Projeyi ve yaratım aşamasını, C-Section’dan Fatih Tüylüoğlu’na sorduk:

“Hemenportre.com web sitesini ‘herkes kendi portresinin yapılmasını ister’ mantığından hareketle markasız bir şekilde açtık.Sitenin vaadi, ünlü bir ressamın web cam’inizden portrenizi 1 dakikada yapması üzerine kurulu. Yani siteye girip kamerayı açıyorsunuz, ressam da size baka baka 1 dakikada portrenizi yapıyor. Hatta bu profesyonel  ressam resminizi yaparken sizi yönlendiriyor, doğru ışıkta doğru pozu vermeniz ve kıpırdanmamanız adına uyarıyor.

Sürecin sonunda ressam size yaptığı portrenizi gösteriyor (-ki sonuç gayet başarılı) ve sitenin asıl amacı ortaya çıkıyor. Site ziyaretçisi bu noktada ilk kez Orhan Kıvılcım’ın %90 görme engelli olduğunu, Kıvılcım gibi bir çok gencin Vodafone’un desteklediği Düşler Akademisi’nden ritim, resim, tiyatro, dans gibi konularda destek aldığını öğreniyor.  Akışın sonunda site ziyaretçileri portrelerini sosyal medyada paylaşabiliyor, bu sayede kurgunun sonundan habersiz yeni insanlar siteye girmiş ve Düşler Akademisi’nden haberdar olmuş oluyor.”

Düşler Akademisi Nedir?

Düşler Akademisi, sanat aracılığıyla engelli bireylerin sosyal dışlanmayı kırmalarına, aktif ve üretken olmalarına destek olunmasını hedefleyen bir proje. Öncelikli amacı, dezavantajlı vatandaşların sosyal yaşamda engelleri aşabilmeleri ve yaşam kalitelerini ciddi ve kalıcı çözümlerle artırmak olan projede; gençlere paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunan doğal bir eğitim alanı oluşturulması amaçlanıyor.