artwork

GroupM Türkiye tüketilen medya mecralarını inceliyor

4 yıl önce

0

GroupM Türkiye endüstriye ışık tutan araştırmalara devam ediyor. Son yayınladığı araştırma ile ayrışan tüketici segmentlerinin, daha fazla tüketmeye başladığı medya mecralarını inceliyor.

Salgınla ilgili düşünce biçimlerinin, alınan aksiyonların farklı tüketici gruplarında nasıl değişiklik gösterdiğini incelediğimizde, her segmentin salgın sonrası tüketimi artırdığı medya kanallarının kendi içerisinde farklılaştığını gördük. 

  • Salgının üstesinden toplumca kenetlenerek gelineceğine inanan, vatandaş olarak üstüne düşeni yapmaya hazır The Communitarian segmenti %69 ile sosyal medyada vakit geçirmeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %65 ile anlık mesajlaşma (whatsapp, fb messenger vb), %60 ile tv izleme, %58 ile arama motorlarından bilgilendirici içerik arama  ve %57 ile online haber platformları oluyor.
  • Salgına karşı hem bireysel hem de toplumsal önlem alınması gerektiğini savunan ve biraz daha kendi başının çaresine bakabileceğini belirten The Defender segmenti %70 ile sosyal medyada vakit geçirmeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %60 ile anlık mesajlaşma (whatsapp, fb messenger vb), %58 ile arama motorlarında bilgilendirici içerik arama, %55 ile online haber platformları ve %52 ile tv izleme oluyor.
  • Bu süreçte insanların çok fazla endişelendiğini ve önemli olan şeyin sadece sağlık olduğunu, salgının yakın dönemde geçeceğini düşünen The Indifferent segmenti %57 ile tv izlemeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %54 ile arama motorlarında bilgilendirici içerik arama, %52 ile online haber platformları, %51 ile sosyal medyada vakit geçirme ve %46 ile Youtube’da eğlenceli içerik takip etme oluyor. 
  • Bu gibi karantina dönemlerinde kendini geliştererek bunu fırsata çeviren ve hayatın durmasının gereksiz olduğunu düşünen, bu olayı çok fazla büyütmeyen The Committed segmenti %55 ile Youtube’da eğlenceli içerik takip etmeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %49 ile kısa video izleme (max 15 dk), %48 ile Youtube’da bilgilendirici içerik takip etme, %43 ile online haber platformları ve %42 ile uzun video izleme (min 15 dk) oluyor.
  • COVID-19 salgınından dolayı endişe seviyesi çok yüksek olan ve konuyu hijyen anlamında takıntı haline getiren The Compulsive segmenti %74 ile sosyal medyada vakit geçirmeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %66 ile anlık mesajlaşma, %65 ile Youtube’da bilgilendirici içerik takip etme, %62 ile tv izleme ve %60 ile arama motorlarında bilgilendirici içerik arama oluyor.
  • Evde kalma sürecine karamsar bakmak yerine bu dönemde kendini geliştirmeye çalışan ve yapmak istediği işlere zaman bulabilen, diğer tüketicilere kıyasla daha optimist olan The Escapist segmenti %82 ile sosyal medyada vakit geçirmeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %80 ile online haber platformları, %74 ile internetten eğitim videoları izleme, %67 ile anlık mesajlaşma (whatsapp, fb messenger vb) ve %63 ile Youtube’da bilgilendirici içerik oluyor.
  • Son olarak hayatının gidişatından salgın öncesinde de memnun olmayan, umutsuz The Surrender segmenti %68 ile sosyal medyada vakit geçirmeyi arttırdığını belirtiyor. Kullanım frekansını arttırdığı diğer medya kanalları: %64 ile anlık mesajlaşma (whatsapp, fb messenger vb), %61 ile arama motorlarında bilgilendirici içerik arama, %54 ile tv izleme ve %52 ile Youtube’da bilgilendirici içerik oluyor.

Senin için
Tümünü göster
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu: “Türkiye bölgesel bir üs…

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş...