artwork

Gen.u.ine markası nasıl doğdu?

4 yıl önce

0

Gen.u.ine markası nasıl doğdu?

Lincoln Üniversitesi’nden mezun olan Amy Bland ve Sacha Burke, kanser hastalarına yeniden kendileri gibi hissetmeleri için yardımcı oldu ve Gen.u.ine markasını çıkardı.

2018’de dünya çapında 17 milyon kişi kanser ile yaşıyordu. Ne yazık ki bu sayının 2030’da iki katına çıkması bekleniyor. İngiltere’de 360.000 insana her yıl kanser teşhisi konuyor ve bunların %55’i kemoterapi veya radyoterapi tedavisi görüyor. Bu tedaviler cildin inanılmaz hassas, kuru ve enfeksiyona açık hale getiriyor. Bu da kozmetiklerin büyük çoğunluğunun içerikleri sebebi ile hastaların cildi için güvenli olmadığı anlamına geliyor.

Bu ağır tedavilere maruz kalmak hastaların her zaman hasta görünmesine sebep oluyor; görüntüleri nedeniyle kendilerine olan güvenleri kayboluyor. Hasta görünmeye başladığınızda hasta hissetmeniz de kaçınılmaz. İnsanlardaki öz güveni tekrar inşa etmek istedik. Gen.u.ine dünyanın ilk cinsiyet ayrımı gözetmeyen makyaj markası ve özel olarak kemoterapi hastaları için tasarlandı. D&AD’in 2019 Future Impact ödüllerinde kısa listeye kaldı. Gen.u.ine cazibe ya da gösteriş ile ilgili değil, insanlara yeniden kendileri gibi hissetmeleri için şans vermek ile ilgili.

Gen.u.ine büyük bir çaba sonucunda doğdu; Margaret Palmer’ın çabası. Margaret, Amy’nin ninesiydi ve gözlerinde tonik suyu ile tedavi edilemeyecek bir hastalık yoktu. Sık rastlanılabilecek bir insan değildi, muhteşem ve her zaman gülüyordu. 2015’te bağırsak kanseri teşhisi kondu ancak o güçlüydü ve hemen kemoterapiye başladı. Saçları döküldü, peruk aldı. Yorulmuştu, normalden biraz daha fazla uyuyordu. Kilo verdi ve yeni kıyafetler aldı.

Makyaj yapamıyordu ancak makyaj onun her zaman büyük kişiliğini, modaya ve renklere olan sevgisini yansıtmıştır. Amy ve annesi onun için makyaj yapıyordu. Margaret’ın öz güveni de bununla birlikte kayboldu. Hemşirelerin onu makyajsız görmelerine izin vermeyecekti. Gitgide daha çok kanser hastası ve daha az Amy’nin ninesi gibi gözükmeye başlamıştı. Pahalı ürünleri test etmek yorucu olmaya başladı ve cildini tehlikeye sokuyordu.

Kimse kanseri hak etmez; deneyim ne kadar travmatik olursa olsun öz güven ve kimliklerini hak ederler. Gen.u.ine fikri de bu şekilde çıktı. Margaraet’ın savaşı Gen.u.ine güzelliği olarak ortaya çıktı. Milyonlarca kişi kimliğini kaybediyordu. Çocuklar, kardeşleri ve arkadaşları sevdikleri kişinin yavaş yavaş çöküşünü izliyor; doğum günü fotoğrafında olamayacak kadar kırgın, hatta bir düğünde olmaktan korkar haldeler. Kemoterapi hayat kurtarıyor ancak insanlar olumsuz duygusal etkileri unutuyor. Tedavi sırasında ve sonrasında insanlara yeniden kendileri gibi hissetmeleri için yardımcı olacağız. Kanser, hayatın durmasına sebep olamaz.

Gen.u.ine ürünleri şu an üç renkte kaş pomatı, üç renkte sıvı dudak boyası ve dokuz renk bulunan bir göz farı paletinden oluşuyor. Her ürün kanseri deneyimlemiş birine adanmıştır – ilk kaş pomadı Margaret’tan sonra isimlendirildi.

İlk olarak kaş pomatlarını geliştirmek önemliydi çünkü hem kadın hem de erkek için en ihtiyaç duyulan ürün bu. Tedavi gören hastaların %65’i saç, kaş ve kirpik kaybını deneyimleyecek ancak bu erkeklerde sakal ve göğüs kılına kadar gidiyor. Bu nedenle pomadımız bitki bazlı saç çıkarma uyarıcısı içerir. Gen.u.ine’in bu maddeyi kullanan tek kozmetik ürün yelpazesine sahip marka olduğu düşünülüyor.

Gen.u.ine cilt üzerindeki kurutucu etkilerinden dolayı su, alkol ve hoş kokuyu önlemek durumunda kaldı. Cilt kuruduğunda çatlar ve enfeksiyona açık hale gelir. Günümüzde hastalar zararlı maddeler içeren, cildin tepki vermesine yol açabilecek pahalı makyaj ürünlerini test etmek ve almak zorunda kalıyor. Gen.u.ine hastalara kendilerini riske atmayacaklarının güvencesini veriyor; ceplerini düşünüyor, uygun ve makul fiyattaki ürünü bulmaya çabası içinde zaman kaybına ve strese mahal vermiyor.

Tek dileğimiz Gen.u.ine’in başarılarını kutlarken Margaret’ın hala yanımızda olması.

Amy Bland & Sacha Burke
Lincoln Üniversitesi Yaratıcı Reklamcılık Mezunları

Bu yazı Campaign Türkiye 93. sayısında yayınlanmıştır.