Site icon Campaign Türkiye

AdColony Intelligence Summit canlı akış – 2. gün

Pazarlama dünyasının buluştuğu AdColony Intelligence Summit etkinliği ile ilgili tüm gelişmeleri, öne çıkan noktaları ve salonda gerçekleştirilen konuşmaları ikinci gününde de canlı akışta dakika dakika takip edin.

10:22 – İkinci günün ilk oturumu, On Device Research Satış Direktörü Sarah Robson’ın mobil oyunlar hakkındaki sunumuyla başladı.

10:27 – S. Robson: “Yayıncıların, markaların ve ajansların pazarlama etkinliklerini ölçmelerine ve tüketici tepkilerini anlamalarına yardımcı olmak için mobil teknolojiyi kullanıyoruz.”

10:32 – S. Robson: “Kullanıcıların %63’ü sadece akıllı telefonlarda, %28’i ise hem tablet hem de akıllı telefonlarda oyun oynuyor.”

Sarah Robson

10:35 – S. Robson: “Eğer mobil oyunları reklam mecrası olarak kullanacaksanız, mutlu, rahat, eğlenen insanlara hitap etmeniz gerekiyor. Ayrıca insanlar multitasking yapıyor. Bir reklamveren veya ajans için bu, pek çok mesajı bir arada verebilecek olmanız anlamına geliyor.”

10:40 – S. Robson: “Kullanıcıların yarısı mobil oyunları sosyalleşmenin bir yolu olarak gördüğünü söylüyor.”

10:45 – ACIS18’de ikinci gün tüm hızıyla devam ediyor. Sarah Robson’un sunumunun ardından Similar Web Dijital Strateji Danışmanı Greg Brocklehurst, “Pazarlama zekasının geleceği” konulu konuşmasını gerçekleştirmek üzere sahneye çıktı.

Greg Brocklehurst

10:51 – G. Brocklehurst: “Rekabetçi bir piyasada başarı sağlamak için markaların web zekasına, uygulama zekasına, sektöre dair bilgilere ve reklam alanında zekice uygulamalara ihtiyacı var.”

10:58 – G. Brocklehurst: “Türkiye’de tüketici elektroniği web sitelerinin trafiği %16 civarında küçülürken, Huawei’de yıllık %30’a yakın büyüme görüldü. Huawei tutarlı bir şekilde reklam yatırımlarını sürdürerek her ay yükseldi ve rakiplerinin karşısında pazar lideri oldu.”

11:03 – AdColony Intelligence Summit 2018’de ikinci günün ilk paneli “Globalden yerele ulaşmak”, AdColony Nordics Bölge Satış Müdürü Morten Kaspersen’in moderatörlüğünde başladı.

11:07 – A. Hardman: “Ülkenin gerçeklerini ve yerel topluluğun tercihlerini gözeterek yapacağınız kampanyalar çok daha büyük etki gösterecektir.”

11:11 – M. Philips: Müşterilerimize ayıracakları ekstra bütçenin gerekliliğini açıklamak için daha fazla case study’ye ihtiyacımız var. Müşterilerimize gereken eğitimi verebilirsek, yerelleştirmeyi daha iyi ve daha doğru yapmamız mümkün olacak.”

“Globalden yerele ulaşmak” paneli

11:54 – Adjust Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Ender Özcan, “Reklamda sahteciliği anlamak” konulu sunumuna başladı.

12:00 – E. Özcan: “Reklamda sahtecilik, boşa giden bütçeden daha fazlası anlamına geliyor. Sahtecilik aynı zamanda yanlış kararlar vermenin de nedeni.”

12:15 – E. Özcan: Reklamverenler bu işe büyük bütçe ayırıyor ancak onlara ‘Eğer gördüğünüz portre gerçek olamayacak kadar iyiyse, muhtemelen gerçek değildir’ diyoruz.”

12:19 – E. Özcan: “Sahteciliği engelleyebilen ve saptayabilen teknolojiler var ancak birlikte çalıştığınız kişilere gerçekçi olmayan, ulaşılması imkansız hedefler koyarsanız, onlar da sizi mutlu etmek için bulabildikleri her şeyi size satmaya çalışırlar.”

12:22 – ACIS18, Ender Özcan’ın sunumundan ardından yine kendisinin moderatörlüğünü yürüttüğü “Performans kampanyalarında kullanıcı yolculuğu” paneli ile devam ediyor.

12:28 – Moiza Saeed: “Müşteri kazanmanın yolu içerikten geçiyor. Üreteceğiniz içerikler size doğal trafik sağlıyor.”

12:36 – Ayberk Demirci: “Biz kullanıcılara odaklanarak başladık. Sadece uygulamayı cihazlarına yüklemelerini değil, onu kullanmalarını istiyoruz. Bu nedenle kullanım alışkanlıklarını araştırıp mobil uygulamamıza entegre ettik.”

12:42 – Michael Ruber: “İşin kilit noktası tüketici segmentlerini ayırıp onlara Careem’le ilgili duymak isteyebileceklerini söylemek, aynı zamanda uygulamayı kullanmanın onlara nasıl bir fayda sağlayacağını göstermek.”

12:50 – A. Demirci: “Sahtecilikle karşılaşmamızın nedenlerinden biri gerçekçi olmayan hedefler koymamız. Gerçekçi hedefler koymalı ve eğer bir şey olamayacak kadar iyiyse ona inanmamalıyız.”

12:58 – AdColony Intelligence Summit’te ikinci gün öğle arasından önce son panel “Mobil satın alma aktivitelerinde maliyet verimliliği” oldu.

13:01 – Bachir Sayoun: “Geleneksel ölçümlere bakmayı bırakmalıyız. Her zaman içeriği düşünmek zorundasınız. Doğru ürünü, doğru yerde, doğru bir izleyici kitlesine vermek zorundayız.”

13:09 – Wassim Jamal: “Hem reklamverenlerin hem de ajansların programatiğe büyük bir masraf kalemi olarak bakması en büyük zorluklardan biri ancak bu doğru değil. Sunulan metrikler çok fazla.”

14:20 – ACIS18’de günün son paneli “Uluslararası mobil reklamcılık değerlendirmesi”, Volkan Biçer’in moderatörlüğünde başladı.

14:25 – Daniel Shaikh: “İspanya ilginç bir ülke. TV hâlâ en büyük pazar payına sahip ve dijital o noktaya gelemedi. Programatik gelişmekte ancak bu gelişime müşterilerden ziyade ajanslar liderlik ediyor.”

14:32 – Andrew Kramer: “Karşı karşıya olduğumuz problemler açısından bakarsak, piyasayı ekosistemde bulunduğumuz nokta ve kattığımız değer konusunda eğitmemiz gerekiyor. Biz TV’nin bir uzantısıyız ve marka inşasında önemli bir yere sahibiz.”

14:36 – Yari Crapanzano: “Bence İtalya diğer ülkelerden farklı durumda değil, aynı gemideyiz. Ancak İtalya mobil reklamcılığa pek hazır değil. Ayrıca İtalya’da envanter eksiği var, yayıncılarla problem yaşıyoruz. Üçüncü problem ise gaming konusundaki önyargılar.”

14:45 – Alberto Pardo: “Latin Amerika’da 650 milyon kişi var ve yarım milyon akıllı telefon kullanımı söz konusu. Mobil reklamcılıktaki en büyük fırsatlardan biri sayılıyor çünkü insanların büyük bölümü internete telefonla erişiyor. İşin kötü kısmı, 20 farklı pazarla uğraşmak zorundasınız.”

14:55 – AdColony Intelligence Summit 2018, Volkan Biçer’in kapanış konuşmasıyla sona erdi. Etkinlikle ilgili tüm detayları Campaign Türkiye’de inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version