Olmak isteyeceğiniz bir yer: Effie Jürisi

7 yıl önce

0

Malum; bizim sektörde bir iki jenerasyon öncesiyle sonrasını aynı rakı masasında bir buluşturabilsek, hep birlikte demotivasyonun dibine vurup, meslekten toplu çıkış yapabiliriz. Ama ben size, bunun tam aksinin yaşandığı bir başka “masa” önereceğim. Eğer; sektörden, memleketten, dünyadan şikayetçiyseniz, size tavsiyem, seneye Effie jürisi olmayı deneyiniz.

Ahlakın susmak, adaletin çekilmek, bilginin değerli olduğu, emeğin her türlüsünün bile takdiri hakettiği, en çok vicdanın – “içimiz rahat mı arkadaşlar?” sorusuyla konuştuğu, iyi işlere ödül vermelere doyamamanın, rekabetin çetin olduğu her yerde en iyiyi iyilerden ayırmaya incecik çalışmanın, yorgun ama hala hemfikir olamamanın bile bozamadığı saygının, bir başkasının “dediğine gelmenin” yenik ama dimdik gururunun, hiç tanışmasak ve hatta anlaşamasak da iki günün sonunda çocukların resimlerini ve hatta cepteki son parayı paylaşmanın mümkün olduğu bir yer arıyorsanız…

Seneye, siz de bu sektörün en prestijli ödülü Effie’de jüri olmak için çalışın. Çünkü böylelikle belki siz de benim gibi, sektörün yüz akı olmayı her şeyden çok önemseyen bir grubun parçası olabilirsiniz.

Velhasıl bizim “masa”dan, üç jenerasyon, anlaşamaz denilen taraflarla dost bir şekilde hem de motive kalktı. Biz vardık diye demiyorum; ama bu sene Effie çok güzel. Seneye de güzel olsun!

 

Ömür Kula Çapan
Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Mayıs 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...