artwork

WWF UK geniş bir medya erişimi sağladı

10 ay önce

0

WWF UK’in yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüleri kullanan kampanyasının erişimi konuşuldu

WWF UK Marka ve Stratejik İletişim Direktörü Holly McKinlay, Campaign’in üretken AI kahvaltı brifinginde projenin sonuçları hakkında konuştu.

WWF UK, iklim değişikliği farkındalığını artırmak için yapay zeka tarafından oluşturulmuş resimlerden oluşan özel bir galeri kullanarak açıkhava, dijital ve sosyal medyanın yanı sıra hem fiziksel hem de sanal sergilerde çok sayıda etkileşim elde ettiğini iddia ediyor. “Doğanın geleceği”, yapay zeka aracı Midjourney kullanılarak oluşturulmuş 20 resimden oluşuyordu.

Görüntüler, İngiliz Romantik ressamlarından (J.M.W. Turner ve John Constable gibi) ilham aldı ve iki “gelecek” öngörüyordu; biri toplumun iklim değişikliği konusunda harekete geçtiği, diğerinin ise geçmediği bir dünyayı tasvir ediyor.

Dünya Günü’nde (22 Nisan) İngiltere’nin “doğayı en çok tüketen ülkeler arasında ilk %10’da yer aldığını” göstermeyi amaçlayan hem fiziksel (Londra’daki 180 The Strand’da) hem de sanal bir sergi düzenlendi.

WWF UK Marka ve Stratejik İletişim Direktörü Holly McKinlay, geçen hafta Campaign tarafından düzenlenen bir etkinlik olan “Reklamcılıkta Üretken Yapay Zekanın Geleceği”nde konuşurken, bu başarıyla uygulanan kampanyanın arkasında üretken yapay zekanın olduğunu söyledi.

McKinlay’e göre; yüz yüze sergiye iki günlük bir süreçte 500’den fazla katılım oldu ve sanal sergi 200.000’den fazla ziyaret aldı. Londra’daki Waterloo istasyonundaki açıkhava reklamlar da toplamda 3,6 milyon izlenim yakaladı. Hayır kurumunun amacının, marka konumlandırmasıyla ve aynı zamanda “dünya ve doğayla” bağlantılı hissetmek, “olumlu değişimin mümkün olduğuna inanmak” olduğunu söyledi.

Kampanya etiği hakkında konuşan McKinlay; özellikle de kuruluşun önceki NFT kullanımı nedeniyle önemli miktarda tepki aldıktan sonra, proje için yapay zeka tarafından üretilen sanatı kullanmayı seçerken WWF UK’nin “itibarını dikkatlice değerlendirmesi” gerektiğini belirtti.

Hayır kurumunun, kampanya üzerinde çalışan ekibin “olabildiğince çeşitli” olmasını sağladığını ve projeyi sonuçlandırmak için sanat tarihçileri de dahil olmak üzere “gerçek işi olan kişilerin” görevlendirildiğini açıkladı. “Resimler konusunda yapay zekanın yapabileceğinden daha fazlası için sanatçıları ve illüstratörleri istihdam etmek adına pek çok kısıtlama yapıldı. Ardından, fiziksel sergiyi oluşturduğumuzda, mümkün olduğunca sürdürülebilir ve seslerimizle uyumlu olduğundan emin olduk.” dedi.

Çeviri ve Uyarlama: Necla Eylül Durukan
Kaynak: Campaign UK