Site icon Campaign Türkiye

Şişecam ve TSE’den stratejik iş birliği

Şişecam Topluluğu ile milli standardizasyon ve uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasındaki stratejik iş birliğine ilişkin protokol İstanbul’da düzenlenen bir törenle imzalandı.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kalite alt yapısının güçlendirilmesi, sanayi kuruluşları ile bilgi paylaşımının artırılması ve teknik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi adına Enstitü olarak Şişecam Topluluğu ile birlikte önemli bir adım atıklarını belirterek, “İşbirliği kapsamında, Şişecam’ın standardizasyon çalışmaları içerisinde aktif olarak yer alması ülkemiz cam sanayinin istek ve taleplerinin uluslararası standardizasyon kuruluşlarında layıkıyla karşılık bulması anlamına gelecektir” dedi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ise Türk sanayisinin uluslararası rekabetinde anahtar rol oynayan TSE ile yaptıkları geniş kapsamlı işbirliğiyle bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Başta cam olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde standartların belirlenmesinden, Türkiye dahil 13 ülkedeki üretim süreçlerimizin denetimine kadar geniş bir yelpazede TSE ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Ülkemizde cam sanayinin temelini atan, dünyada da söz sahibi bir topluluk olarak, bu stratejik işbirliğinin pazardaki tüm oyuncuları markalaşma ve standartlar dahilinde üretim yapmaya sevk ederek, kalitenin daha da yükselmesini sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Şirketler için küresel ölçekte var olabilmenin tek yolu

Üretici ve tüketici arasında köprü görevi gören ve uluslararası ticaretin ortak dili haline gelen standartların artık şirketler için küresel ölçekte var olabilmenin tek yolu olduğuna dikkat çeken Kırman, şöyle konuştu: “Bugünün zorlu rekabet ortamında ayakta kalabilmek ancak, standartlara uygun, kaliteli mal ve hizmet üretimiyle mümkün. Çay içtiğimiz bardaktan içinde yaşadığımız binalarda, evimizdeki beyaz eşyalardan gıdaların ambalajına ve otomobillerimize kadar her alanda hayatımıza giren cam, şeffaflığı, sürdürülebilirliği ile vazgeçilmez bir malzeme. Bu denli yaşamımıza kattığımız camın kaliteli üretimi ise büyük önem taşıyor. Standartlara uygun olmayan şekilde üretilen kalitesiz cam, binalarda enerji kaybından, kazalara kadar birçok sorunu beraberinde getirebiliyor.”

Standartların ülke ekonomisi başta olmak üzere hem üreticiye hem de tüketiciye yönelik önemli faydalar sağladığını vurgulayan Kırman, “Standartlar üretimde verimliliği ve kaliteyi artırır. Üretim kayıplarını azaltırken maliyetleri düşürür. Tüketici açısından can ve mal güvenliğini sağlayıp yaşam kalitesini artırır. Haksız rekabetin önüne geçerek, tüketiciye doğru fiyatla, kaliteli ürünün sunulmasını sağlar. Ülke ekonomisi açısından da standartlar, kaynakların verimli ve etkin kullanılmasını sağlar. Sanayiyi belirli hedeflere yönelterek, üretimde kalitenin gelişmesini sağlar” diye ekledi.

 

Exit mobile version