artwork

Sınıftan yönetim odasına

11 yıl önce

1

Reklam sektöründe yöneticilik yapan isimlerle, pazarlama iletişimine meraklı ve bu alanda yükselmek isteyen gençler için sektörü masaya yatırdık ve onlara bu yolun virajlarını, yokuşlarını, tümseklerini, çıkmaz sokaklarını sorduk.

Campaign Türkiye olarak, pazarlama iletişimine meraklı gençler yarınlarını şekillendirirken, onlara potansiyellerini ortaya çıkarmaları konusunda yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda bu ayki kapak dosyamızda; sınıftan yönetim odasına yürümek isteyen gençler için ön keşfe çıkıp Alametifarika, Alice BBDO, Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi, OMD ve Vivaki + SMG Turkey ve TBWA\İstanbul‘un üst yöneticilerinin odalarına girdik. Yönetici koltuklarında oturan Serdar Erener, Cem Topçuoğlu, Haluk Sicimoğlu, Kayhan Şardan, Yelda Aktuna, Oğuz Yavuz, Muharrem Ayın henüz okul sıralarında oturan ya da ajansların kapısından yeni giren gençlere seslendi. Onlara yönetim odasına giden yolu, o yolda nasıl yürünmesi gerektiğini, tökezleyince neler yapılabileceğini ve sonrasında karşılaşılabilecek sorunları anlattılar.

Serdar Erener: “Kahraman reklamcının kumaşında kendi düşüncelerine samimiyetle inanç, bir o kadar da kendinden ileride olan insanların ne yaptığını dikkatle izleme, kavrama, öğrenme hevesi vardır.”

Cem Topçuoğlu: “İş, müşteri iyi olduğu kadar iyidir. Kötü müşteriden iyi iş çıkaramazsın. İyi iş yaparsan para seni takip eder. Bu işe para için giriyorsan hiç girme.”

Kayhan Şardan: “Eleman yetiştirmek bir namus işi. Bu işten ekmek yiyorsan bu mesleğe bir borcun var. Bunu yapmıyorsan sektörüne ihanet ediyorsun demektir.”

Yelda Aktuna: “Bu iş sadece bir ego işi değil; sorumluluk alacaksın. Çalışırken elalemin parasını harcıyorsun, kendi paranı değil.”

Haluk Sicimoğlu: “Sisteme çok fazla sırtını dayama, akvaryum balığı haline gelirsin. Yeniliğe açık ol ama nelerin değişmediğine de dikkat et.”

Oğuz Yavuz: “Kariyerinin başında çalıştığın yerde sana çok kötü davranılmıyorsa, hayatın zindan olmuyorsa iş değiştirme.”

Muharrem Ayın: “Yönetim yolunda ilerlemek istiyorsan yan masalardaki işlerin değişik yönlerini görmende fayda var.”

Haberin tamamını Campaign Türkiye Şubat 2013 sayısında bulabilirsiniz.

 

Bu sayıdaki diğer konuları görmek için de şu sayfaya göz atabilirsiniz.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...