artwork

RepMan, sosyal medyanın gücünü yine ortaya koydu

8 yıl önce

0

Sosyal medyada olumsuz paylaşımlardan etkilenen tüketiciler markayı terk ediyor.

RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen ‘RepMan Forum’un beşincisinde şirketlerin dijital dünyada karşılaşabileceği itibar riskleri ve kâbuslar masaya yatırıldı. Yerel ve küresel ekonomik belirsizliğin had safhaya ulaştığı günümüzde markaların dijital dünyadaki sınavı, itibarın dijital örnekleri tartışılırken, ZENNA Araştırma ve Danışmanlık tarafından yürütülen 2016 yılı “Dijital Ayak İzlerimiz Araştırması”nın sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.

Yerel ve küresel ekonomik belirsizliğin had safhaya ulaştığı günümüzde, şirketlerin itibar riskleri ve dijital dünyada karşılaşabileceği kabuslar, Bilim İlaç, Enerjisa ve Türk Telekom desteğiyle gerçekleşen RepMan Forum 2016’da ele alındı. RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi’nin bu yıl beşinci kez düzenlediği RepMan Forum’un başkanlığını Danışma Kurulu Üyesi Salim Kadıbeşegil yaptı.

İtibarın Dijital Örnekleri, Markaların Dijital Sınavı ve Merhaba Dijital İtibar başlıklarında gerçekleştirilen forumun ilk oturumunu Zenna Kurumsal Marka Stratejileri Danışmanlığı RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Nuran Aksu üstlendi. 100’ü aşkın katılımcının yer aldığı RepMan Forum 2016’nın konuşmacıları arasında Dr. Ömer Deveci (sikayetvar.com), Dr. Uygar Özesmi (change.org ve Good4Trust org), Temel Aksoy (Fikirhane ve temelaksoy.com), Gazeteci-Yazar, İnternet Ekipleri Amiri M. Serdar Kuzuloğlu yer aldı.

“Markalar dijital dünyada aktif olmalı”

Sikayetvar.com’un kurucusu Dr. Ömer Deveci; 28 milyon tüketicinin kararını site üzerinden aldığına değinerek; “Marka ve tüketici arasında bir köprü olan Sikayetvar.com, ürün ve hizmet almanın yanı sıra iş başvurularında da bir kaynak konumuna ulaştı. 38 bin şirket hakkında yılda bir milyon civarında şikayet geliyor. Bu şikayetler, pazarın nereye kaydığını görebilmek açısından önemli bir araç. Reaktif davranan markalar şirket itibarını en iyi şekilde yönetiyor. Çünkü siteyi ziyaret edenlerin % 31’i yaşanan sorunları takip ederken, % 27’si firma ve ürün hakkında bilgi sahibi oluyor. Siteye ziyaret edenlerin % 23’ü alışveriş öncesi araştırma yapıyor. Yine % 20’si karşılaştıkları sorunların benzerlerini araştırmak için kaynak olarak kullanıyor” dedi.