artwork

Marka Konferansı 2022 – 1. Gün

1 yıl önce

0

Serüvenin başladığı 2000 yılından beri, misyonu iş dünyasının ve Türkiye markalarının global rekabet gücünü artırmak olan MARKA Konferansı 2022’de ilk gün tüm heyecanlıyla başladı.

MARKA Konferansı 2022, tüm zamanların Marka Konferansı Moderatörü BJ Cunningham’ın açılış konuşması ile start aldı.

Ardından İklim Aktivistleri Atlas Sarrafoğlu, Seren Anaçoğlu ve Ela Naz Birdal yeşil aklama karşıtı manifestoları hakkında konuştu.

EKOS.AI Kurucusu Melis Dural, EKOS.AI’ın nasıl başladığı ile founder ve CEO’ların bu yolda neler yaşadıklarından bahsetti. Son söz olarak dinleyicilere ne önereceği sorulduğunda: “Ekibinizi dinleyin” cevabını verdi.

Deloitte Digital ABD Üst Düzey Yöneticisi Eren Aksu, dinleyicilerin yanlarındaki kişilerle telefonlarını değişmelerini ve neler hissettiklerini düşündürten bir sosyal deney ile başladı.

“Akıllı telefonlarımız bizim elimiz gibi bir uzvumuz haline geldi. Benim görüşüm VR gözlükler de birkaç sene sonra bizim bir uzvumuz haline gelecektir.” dedi.

Layka DAO Kurucu & Topluluk Üyesi Vidal Arditi: Artık yeni jenerasyonda bireyler kendileri yaratıp kendileri kazanmak istiyorlar. Web3 de buna olanak sağlıyor. Türkiye sadece tüketici anlamında değil, üretici anlamında da çok güçlü bir ülke.” dedi.

Mind Environment Psikolog ve Kurucusu Dr. Tom Cotton, Nik Gowring ve Chris Langdon’ın bir sözüyle konuşmasına başladı ve yeni dünya düzeninin ona göre ne anlama geldiğinden bahsetti.

Küçük bir kahve molasından sonra sunumlar tüm hızıyla devam etti.

Next Academy Kurucu Başkanı ve Yazar Levent Erden, pandemide iş hayatıyla ilgili fark ettiğimiz ortak bir duruma şu sözleriyle dikkat çekti: “Pandemide bir şey gördük; insanları ofise tıkmamak lazım. Telefondan bilgisayarda kabloları kaldırdık ama insanları kablolarla ofislere bağladık. İşte bu yüzden insanları ofislere tıkmamak lazım.”

Orlebar Brown Kurucu ve Kreatif Direktörü Adam Brown, konuşmasında tatillerin insanların düşündüğünden farklı olarak anı yaratmak olduğunu vurguladı ve bunun öneminden bahsetti.

Sephora CMO’su Ayça Kaya dijital dönüşümün sektörü üzerindeki etkisinden şöyle bahsetti: “Dijital dönüşüm inanılmaz güçlü bir şekilde oldu. Bugün artık bütün dijital ortamlarda sanal makyaj uygulamalarına erişebilirsiniz.”

“Güzellik yeniden tanımlanıyor. Boyanabildiğimiz kadar, kadın\erkek fark etmeksizin boyanmak istiyoruz.” diyerek makyajın cinsiyetsizliğini vurguladı.

PR Week EMEA Genel Yayın Yönetmeni Danny Rogers, konuşmasında istatistiklerle ülkelere ve medyaya olan inancı konu aldı.

Doğuş Hospitality & Retail Pazarlama ve Deneyim Grup Müdürü Pınar Bilgiç: “Argos’un Kapadokya ailesi olarak sürdürülebilirlik ilkesiyle yaklaşık 1.5 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında kapılarımızı açıyor ve sizleri iyi bir yerde iyi bir yemek yemeye davet ediyoruz.” dedi.

Argos in Cappadocia Otel Müdürü Deniz Karkın ise: “Argos’un hikayesi 14 yıl öncesine dayanıyor. Kökten gelen sürdürülebilirlik ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bahçeden mutfağa, mutfaktan tekrar bahçeye döngüsünü yaşatıyoruz. Bu şekilde bitki, kendisinin gübresi oluyor.” dedi.

Şef Ömür Akkor, sürdürülebilirlik konusuna şöyle katkıda bulundu: “Anadolu’nun bence bugüne kadar en büyük yalınlığı sürdürülebilirlik. İnsanın sürdürülebilirlik konusunda yapabileceği en sürdürülebilir şey, kendi sürdürülebilirliği.”

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler: “Ülkemizde ağırlamak için influencer’lar getiriyoruz. Yanlış kişiye yatırım yaparsanız yanlış para harcamış olursunuz ve biz burada ülkenin parasını harcıyoruz. Bu yüzden yaptığımız iş çok önemli.” diyerek turizmin farklı bir yönüne dikkat çekti.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem: “Kadınların yaşadığı sorunlara hepimiz tepki gösteriyoruz. Her kadın küçük\büyük kendi mücadelesine devam ediyor. Şu bir gerçek ki “girişimcilik” artık dünyanın yükselen trendi. KAGİDER, her girişimcinin önündeki çakıl taşlarını ayırmada yardımcı oluyor.” sözleriyle kadınların umut ve heyecanını tazeledi.

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Pazarlama Direktörü Nilay Tatlısöz: “İçinde bulunduğumuz süreçlere anlam katmak istiyoruz. Cesaret, Castrol’un içinde olduğu gibi bizim de içimizde.” diyerek marka personasını bir kez daha hatırlattı.

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener: “Pandemi sonrasında uyumu yakalamak için esneklik gerekiyor. Esneklik için de bilgi gerekiyor. Bilgi olmadan esneklik olmuyor. Burası dünya ne çok nitelendirdik, oysa bir tarla idi ekip biçip gidecektik.“ dedi.

Kaygı ve endişe hakkında konuşan Psikiyatri Profesörü Mehmet Sungur: “İnsanlar endişeyi kendileri yaratıyorlar. Bir öğrenci, endişe olmasa sınavlara hiç çalışmazdı. Yani endişe bizi dik tutuyor.” diyerek endişe hakkındaki bakış açısını dile getirdi.

MUDO Ceo’su Ömer Taviloğlu: “Sürdürülebilirliği son senelerde odağımıza alamamıştık, marka olarak sürdürülebilirliği de odağımıza koymaya çalışıyoruz.” diyerek markanın çevreyle ilgili sorumluluk taşıyan rolünden bahsetti.

DM Stil Kurucusu Derin Mermerci: “Ben zaten sürdürülebilir modaya çoktan gönlünü vermiş biriyim. Seçtiğim parçalar çok sürdürülebilir parçalar. Yeni nesillere iyi bir dünya bırakmak bizim boynumuzun borcu. Sıfır atığı hayatımızın her alanına entegre etmeliyiz.” diyerek sürdürülebilirliği işine nasıl dahil ettiğini vurguladı.

Influencer Rachel Araz Kiresepi: “Metaverse’ü seviyorum ve takip ediyorum hatta çalıştığım markalarla da bu konuda çalışıyoruz ancak metaverse’te daha yolumuz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

ADCO Kurucu Ortağı Figen Adıgüzel Mays: Gastronomi bir tutku ve sanat tutuculuktan uzak durmak lazım bunun için de Türkiye’deki mevzuatın değişmesi lazım. Bunların gelişmemesi vasatlık oluyor.” diyerek tavsiyelerini sundu.

Oyuncu ve Şarkıcı Şevval Sam: “Bu yoğunlukta ya klonlanma çıkmalı ya da ışınlanma çıkmalı diye düşünüyorum çünkü her yere yetişemiyoruz. İnsanın yaptığı, yapabildiği olduğu zaman keyif alıyor. Bu şu an Türkiye’de mümkün değil.” diyerek içinde bulunduğumuz dönemin koşuşturmacalı ve kaotik yapısını vurguladı.