artwork

Kristal Elma Festivali için geri sayım başladı

7 yıl önce

0

Türkiye’de reklamcılık denilince akla gelen ilk ödül olan ve son 4 yılda yaratıcılığın kutlandığı bir festival haline gelen Kristal Elma Festivali gelecek hafta başlıyor. 5 Ekim Çarşamba günü başlayacak etkinlik dopdolu içeriğiyle 6 Ekim Perşembe ve 7 Ekim Cuma günü katılımcılarını ağırlayacak. Volkswagen Ana Sponsorluğunda ve Google ile birlikte YouTube‘un Co-Sponsorluğunda Lift Content Factory tarafından organize edilen Kristal Elma Festivali’nde sektörün bütün paydaşları bir araya gelecek.

Konuşmacı akını

Geçmiş yıllarda Maurice Levy, Jean-Marie Dru, Jacques Seguela, Mayan, Cem Yılmaz, Andrew Keller, Serdar Erener, Dominic Proctor, Will Samson, SketchShe ve Tor Myhren gibi isimlerin katıldığı etkinlikte bu yıl Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar onur konuğu olarak yer alacak. Etkinliğe canlı olarak ABD’den katılan Sancar’ın yanı sıra Facebook Creative Shop‘un APAC bölgesindeki direktörü olarak görev alan ve yaptığı “epik” sunumlarla Facebook’un rock yıldızı olan Fergus O’Hare, Instagram‘ın 6. elemanı olarak görev alan Amy Cole, Twitter‘ın medya bölümünün Avrupa ve Afrika bölgesi başkan yardımcısı olarak görev yapan Mark Little ve R/GA‘in Orta Doğu bölgesinin kreatif departmanını yöneten Fura Johannesdottir ile birlikte, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, Felix BNI‘ın kurucusu Peter Economides, trendwatching.com‘dan Henry Mason, Mey/Diageo Türkiye Satış Direktörü Levent Kömür ve YouTuber Haifa Beseisso ile birlikte Sadettin Saran ve Osman Serim de bizlerle olacak…

Sektörün kanayan yaralarına merhem

Festivalde, Türkiye reklamcılık sektörünün kanayan yaralarına da temas edilecek… Bunlar ne mi? Konkurun İki Yüzü başlıklı oturumda, sayısı her geçen gün artan konkurlar her yönüyle tartışılacak. Hem reklamverenler hem de reklam ajansı tarafından, hem yurtdışı hem Türkiye uygulamalarıyla, hem kreatif ajans hem medya ajansı örnekleriyle gündemde olacak.

Yaratıcı Gücün 3 farklı iş yapısındaki macerası; ajans, kurum, start up… Bu 3 farklı iş modelinde yaratıcı insanlar neye göre seçiliyor, onlardan ne bekleniyor? Ajanslar giderek kurumsallaşırken, kurumsal şirketler yaratıcılığa odaklaşırken bir gün orta noktada bulaşacaklar mı? Bu ve bunun gibi sorulara kesin bir yanıt verilir mi bilmiyoruz ama her açısıyla bu sorunun masaya yatırılacağına eminiz.

Geçmiş aylarda Campaign Türkiye’de de işlediğimiz ve “Yeter artık bu kadar reklamcılık, yaratıcılık! Ben güneye gidiyorum” cümlesini kullananlar ya da öyle ya da böyle bir şekilde duyanlar… Life After isimli oturumda sektörü bırakıp kendi işlerini yapanlar bir araya geliyor. Gara Guzu‘nun kurucusu Ateş Besi, Komşuköy‘ü kuran Özden Akyıldız ve Suvla‘nın kurucusu Selim Ellialtı, yaşadıklarını anlatacak.

Yaratıcı endüstride sabahlamak bir norm mu? Bu soruya yanıt hem Türkiye’de hem de yurtdışında çalışma ortamlarına girmiş isimler yanıt arıyor. Türkiye’de ve Dünya’da sektörler arasındaki farklar nasıl? Türkiye’de reklamcılık gerçeğine daha net bir bakış atmak için Yurtdışı vs. Türkiye oturumunu kaçırmayın.

Düzensiz beslenme, ofis ortamında ve “esnek” çalışma saatlerinde herkese zarar veriyor… İşte bu sebeple reklamcıların ne yediğini, ofisten neler sipariş ettiğini ve yaratıcı beyinlerin aslında ne yemesi gerektiğini bir oturumda izleyebileceğiz… tabii veriyi kullanarak.

Campaign Türkiye‘de yakın zamanda kapağa taşıdığımız eğitimin sektöre adapte olma sorununu her iki taraftan isimlerle bir araya gelecek. Reklamcılık eğitimi görenler özelinde, iletişim fakültesi öğrencilerinin sektöre adapte olma ve iş bulma noktasında yaşadığı zorluklar; reklamcılık eğitiminin genel sorunları ve çözüm önerileri, sektör ve akademi arasındaki mesafenin ve iletişimsizliğin giderilmesi için yapılması gerekenler… Konunun her iki tarafından yetkin isimler, gençleri en çok ilgilendiren oturumlardan birine imza atacak.

Networking ve Workshop alanlarını es geçmeyin

Tabii Kristal Elma Festivali sadece oturumlardan ibaret değil… VW Bag Painting Workshop ve ARVAK Açıkhava Workshop‘u ile katılımcılar öğretici ve keyifli zaman geçirebilir, tabii networking yapmaktan vakit bulabilirlerse!

Yoğun ve doyurucu oturumların ardından 12:00-13:00 arasında gerçekleşecek öğle aralarında delege yaka kartı olan katılımcılar festival alanında bulunan Barilla, Kasap Döner, Nefista noktalarından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Katılımcılar susuzluğunuzu ise Coca Cola ve Sırma noktalarında ücretsiz giderebilir. Buna ek olarak da dileyen katılımcılar Uniq İstanbul’da bulunan restoranları tercih edebilir.

Peki festival hakkında başka neleri bilmelisiniz?

O zaman hızlıca festivalde hayat kurtaracak detaylara ağırlık verebiliriz:

– Festival alanı 3 gün boyunca saat 09:00′da açılacak. Özellikle ilk gün delege kartlarınızı alabilmek ve oturumları kaçırmamanız için erken kalkmakta fayda var.

– Kristal Elma’nın resmi mobil uygulaması, iOS ve Android versiyonlarıyla App Store ve Play Store‘da “Kristal Elma” adıyla yer alıyor. Mobil uygulamada güncel oturum programı, festival sosyal ağ hesaplarına erişim ve networking bilgilerine ulaşabilirsiniz.

–  Kristal Elma Festivali kapsamındaki seminer, panel ve çalışma atölyeleri dahil tüm oturumlar VW Arena ve Uniq İstanbul’da gerçekleşecek. Oturumlar, 1.500 kişi kapasiteli Main Stage ve 600 kişi kapasiteli Eli Acıman salonunda düzenleniyor. Paralel oturumlar her gün saat 18:30′da noktalanacak.

– Kristal Elma Festivali kapsamında gençlere özel düzenlenen Future bölümü, 7 Ekim Cuma gününe yayılacak.

–  Kristal Elma Ödülleri’nin törenleri Volkswagen Arena’da düzenleniyor. 5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 20:00-21:30 arasında gerçekleşecek ilk ödül töreninde Bölge, Doğrudan Pazarlama, Radyo, Açıkhava, Basın, Medya, Seçici Kurul Özel Ödülleri ve Uygulamada Mükemmellik ödülleri sahiplerini bulacak.

– 6 Ekim 2016 Perşembe günü saat 20:00-21:30 arasında düzenlenecek ödül töreninde ise Film-TV, Sinema, Dijital, Kampanyalar ve Entegre Kampanyalar ödülleri sahiplerini bulacak.

– Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nin tüm detaylarını www.kristalelmafestivali.com ve tabii ki de www.campaigntr.com üzerinden takip edebilirsiniz.

– Katılımcılar, kayıt yaptırıp yaka kartlarını aldıktan sonra Uniq İstanbul 1. katta bulunan Goody Bag istasyonundan çantalarını alabilirler.

– Festival alanına kendi imkanlarıyla gelecek delegeler M2 metro hattından İTÜ-Ayazağa durağında inip, Plazalar çıkışında yer alan Orjin Plaza önünden her 15 dakikada bir kalkan Uniq İstanbul shuttle’larını kullanabilirler. Shuttle kullanmayan katılımcılar ise Orjin Plaza’dan geçen 41AT no’lu belediye otobüslerine ve dolmuşlara binerek Uniq İstanbul’a ulaşabilirler.

– Kişisel araçlarıyla festival alanına gelecek delegeler için otopark bulunmaktadır.

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...