Keşke Ben Yapsaydım: Ayşe Eserova
Concept Istanbul Jr. Art Director’ü Ayşe Eserova, “keşke ben yapsaydım” dediği kampanyayı anlattı.
Ayşe Eserova Jr.Art Director, Concept Istanbul
2021 sonlarında Burberry için hazırlanmış olan ve insanın dünyayla bağlantısını vurgulayan ‘Open Spaces’ kampanyası günümüz şatafatlı tekstil sektörü filmlerinden tamamen farklı olup “özgürlük ne demek?” sorusunun cevabının bendeki karşılığını tamamiyle veriyor. Tamda bu yüzden ‘keşke ben yapsaydım’ dediğim işlerin en başında gelir. Özgürlük ve doğa kavramlarının inanılmaz güçlü ve hiç alışık olmadığımız bir dille birleştirilip, hayal gücünün sınırlarını zorlayan ve her izleyenin kendi özgürlük kavramından bir şeyler bulacağı bu işte, yerçekimine meydan okumayı ve sınırların ardındaki sonsuzluğu sonuna kadar hissediyoruz.
Hayran olarak izlediğim bu sanatsal işin özünde aslında sınırlarını zorlamak sonsuz olasılıkların peşinden gitmek ve insanın dünyayla olan bağlantısını gözlemleyebilmek yatıyor. Filmin sonunda ise dört karakter bir araya gelerek gökyüzünde uçan tek bir varlık haline geliyor ve bu Burberry’nin doğayla ve birbiriyle olan bağlantısının sembolü olarak gösteriliyor.
Tüm detaylarıyla harika olan bu film her izlediğimde ‘Nasıl ya?’ Etkisi bırakır bende. Keşke kenarında köşesinde bende olsaydım.
Künye:
Ajans & Prodüksiyon: Riff Raff Films
Marka: Burberry
Yaratıcı Yönetmen: Megaforce
Yapımcı: Cathy Hood
Prodüksiyon Müdürü: Laura Duffy
Bu yazı ilk kez Campaign Türkiye’nin 125. sayısında yayımlandı.