Site icon Campaign Türkiye

“Güçlü AR-GE yapımız sayesinde pandemide bir ilke imza attık”

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer pandemi döneminde tüketicilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak tasarladıkları ‘Ultra Hijyen Serisi’ni ve kullandıkları teknolojiyi anlattı.

Toplum ve iş dünyası olarak bugüne kadar benzerini yaşamadığımız bir süreci hep birlikte deneyimliyoruz. Bu salgınla birlikte toplumun önceliklerinde ve alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Biz de ilk günden itibaren aldığımız tedbirler ve yenilikçi uygulamalarımızla Türkiye’nin her yerine kesintisiz hizmet anlayışımızı bu süreçte de sürdürerek milletimizin yanında olduk.

31 ülkede araştırma gerçekleştirdik”

Ürünlerimiz sağlık ve hijyenle doğrudan ilişkili olan temel ürünler. Bu nedenle, tüketicilerimizin salgın döneminde temel dezenfeksiyon yaklaşımını görmek, hijyen rutinlerini, ihtiyaçlarını saptamak ve geliştirilebilecek yeni ürünlere yaklaşımlarını anlamak üzere 31 ülkede, 45- 60 dakika arasında süren video görüşmeleriyle global bir araştırma gerçekleştirdik. Türkiye ayağında 1203 katılımcının verilerini dikkate aldık. Sonuçlar hem global hem de Türkiye özelindeki durumu gözler önüne serdi.

Global sonuçlara baktığımızda toplum artık koronavirüs pandemisiyle birlikte gelen yeni normali kabullenmiş durumda. Dezenfeksiyon kavramı, halk arasında davranış şekli halini aldı. Dışarıdan temin edilen gıda ve ürünler ile anahtar, cüzdan gibi sık kullanılan eşyaların dışarıdan gelindiğinde dezenfekte edilmesi en çok ihtiyaç duyulan alanlar oldu. Bu tip eşya ve tüketim maddelerini hijyenik hale getirecek imkanı olmayanlar etkili olduğundan emin olmasalar da balkon ve benzeri alanlarda bekletme yöntemine başvuruyorlar.

Türkiye özelinde ön plana çıkan sonuçlar arasında ise bekleme süresi yer alıyor. Ürünleri bekletme sürecinde zaman kaybı, bulaş riski, uğraştırıcı olması, bekleme süresinin yeterli olmadığı endişesi ve ürünlerin bozulma riski ön plana çıkıyor. Ambalajlı ürünleri yıkama/silme işlemi hakkında en çok yakınılan konu zaman kaybı ve ürünlere dokunurken virüs bulaşma riski oldu. UV ışını kullanımına en uygun beyaz eşya ise buzdolabı olarak görülüyor.

Mutlaka dezenfekte edilmesi gereken ve işlem sırasında zorlanılan ürünlerin başında ise sebze ve meyveler geliyor. Bunun yanı sıra, yumurta, temel gıda, et ürünleri, ekmek ve hazır hamur işleri dezenfekte ederken en çok zorlanılan ürünler. Kıyafetler için yıkama dışında, bekletme yöntemi uygulanıyor, yüksek sıcaklıkta yıkama eğilimi burada da mevcut. Sık yıkanamayan kıyafetler için ise bekletmenin dışında ütü ile buhar/sıcak uygulama ve kurutmada kısa programda tazeleme tercih ediliyor. Kurutma makinesinde kıyafetleri hijyenik hale getirmenin daha iyi bir yöntem olduğunu düşünenlerin sayısı farklı yöntemleri deneyenlere oranla fazla.

Esnek ve çevik üretim anlayışımız sayesinde Ultra Hijyen Serisi’ni tasarladık
Koronavirüs sürecinde, salgının bulaşma riskinin hijyenle birebir ilişkili olması tüketicilerimiz için neler yapabileceğimiz konusunda bizi harekete geçirdi. Esnek ve çevik üretim anlayışımız ve güçlü Ar-Ge yapımız sayesinde yine bir ilke imza attık ve tüketicilerin ihtiyacına hızlı bir şekilde yanıt vererek ‘Evinizi Koruma Teknolojisi’ olarak konumlandırdığımız ‘Ultra Hijyen Serisi’ni tasarladık.

Seride yer alan Arçelik UV Bölmeli Buzdolabı’ndaki Ultra Hijyen bölmesiyle paketli gıdalar kolaylıkla hijyenik olarak saklanabilir hale geliyor.

Tüketicilerimizin kıyafetlerin hijyeni konusundaki hassasiyetini göz önüne alarak tasarladığımız UV Hijyenik Havalandırma Programlı Kurutma Makinesi’ndeki, UV Hijyenik Havalandırma programı, ultraviyole ışınları sayesinde kıyafetlerini hijyenik hale getiriyor.

Otomatik Dezenfeksiyon Programlarına sahip buharlı fırın teknolojisi ile dışarıdan alınan ekmek ve hamur işi gibi gıdalarda hijyen sağlıyor, sipariş ile dışarıdan alınan ambalajlı gıdaların yüzeyindeki bakteri ve virüsleri de 70°C dezenfeksiyon programı ile 15 dakika içerisinde %99.9 oranında öldürüyor.

Oksi Hijyen Programlı Çamaşır Makinesi, deterjan çekmecesi içine takılı özel bir kap sayesinde oksijen bazlı çamaşır suyu kullanma imkanı veriliyor.

Daha çok pandemi ile birlikte hayatımıza giren çamaşırları havalandırma ihtiyacı, Arçelik Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makinesi ile kısa sürede ve zahmetsizce karşılanıyor.

Arçelik Ultra Hijyen Fonksiyonlu Bulaşık Makinesi’nin ek olarak tasarlanan çamaşır suyu uygulaması için bulaşıklar önce ön yıkamaya alınıyor, ardından ekstra durulama ile çamaşır suyundan arındırılıyor. Bu yeni ürünlerle virüs ve bakterilerin yüzde 99,9 oranında ölmesi sağlanıyor.

Serinin öne çıkan ürünlerinden Arçelik UV Temizleme Cihazı, UV ve sıcak havanın gücü ile kısa sürede ve az efor kullanılarak hijyen sağlıyor. 28 litrelik geniş bir kapasiteye sahip cihaz, ev içinde farklı lokasyonlarda kullanılabiliyor. Cihaz Farklı programıyla kişisel eşyalar, paketli gıdalar, bebek mutfak malzemeleri için hijyen sağlıyor.

Arçelik olarak, salgınla mücadelede değer yaratabilecek böylesine önemli adımları hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Tüketicilerimizin temel ihtiyaçlarına yönelik üretim ve hizmetlerimizi aksatmamaya büyük özen gösteriyor, üzerimize düşenleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

 

Bu yazı ilk kez Campaign Türkiye’nin 106. sayısında yayımlandı.

Exit mobile version