artwork

Facebook “geri arama reklamcılığını” test ediyor

10 yıl önce

0

Facebook, Hindistan’da kullanılan bir reklam formatı olan, insanların, reklam veren markaya “cevapsız arama” bırakmasını sağlayarak, geri aramada markanın hazırladığı mesajla birlikte, müzik ya da kriket sonuçları gibi servisler almasına olanak sunan uygulamayı test ediyor.

Beta modunda, mobil reklamlar, Garnier’nin de dahil olduğu çeşitli markalarla test ediliyor. Kullanıcılar, Facebook reklamında verilen telefon numarasına bağlantısı  otomatik olarak kopan bir arama yapıyor, böylece kullanıcı herhangi bir ücret ödemiyor.

Hemen ardından, kullanıcı, marka tarafından aranıyor ve anket, marka mesajları ya da içerik ile ilgili bilgiler veriliyor. Ayrıca reklam veren markanın mesajları ekranda da görülebiliyor.

Bu format, Hindistan’daki insanların arkadaşlarını ve aile üyelerini arayıp bağlanmadan kapattığı ve böylece karşı tarafı bedavaya “çaldırdıkları” alışkanlığı taklit ederek yaratıldı.

Geçen ay, Unilever, “Kan Khajura Tesan” adlı Hindistan’daki  sesli “cevapsız çağrı” girişimi sayesinde  Cannes Lions’da 3 altın kazandı. İnsanlar Unilever numarasını aradıklarında, içerik ve Unilever’in mesajları üzerine sesli yayın yapan geri aramayla dönüş yapılıyor.

Facebook’a göre, Hindistan’da 100 milyon’dan fazla insan Facebook kullanıyor ve bu kullanıcıların %66’sı sosyal ağı çoğunlukla cep telefonu üzerinden kullanıyor.

Ürün Pazarlama Müdürü Kelly MacLean “Yüksek büyüme hızına sahip ülkelerde, mobil iletişim için gereklilik genellikle yaratıcılığı doğuruyor.”

“Örneğin Hindistan’da, yüksek arama masrafından kaçınmak için bir “cevapsız arama” davranışı oluşmuş. Facebook da bu davranış üzerine kurulu bir reklam birimini test ediyor.”

“Bir kullanıcı Facebook’da bir reklam gördüğünde üstüne tıklayarak anında bir “cevapsız arama” bırakabiliyor.”

“Geri aramada, kullanıcılar, marka mesajı yanında  müzik, kriket sonuçları, ünlülerin mesajları gibi değerli içeriklere tamamıyla ücretsiz olarak ulaşıyor. Erken test sonuçları olumlu ve gelecek aylarda ürünü ölçeklendirmeyi planlıyoruz.”

Bu özellik, gelişmiş ülkelerin yerel pazarlarına özel yaratılan çeşitli formatlardan biri. Facebook an itibarıyla Arjantin, Meksika, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika, Nijerya, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelere yoğunlaşıyor.

 

Kaynak: Campaign UK

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...