artwork

Cerebral Palsy’li çocuklardan destek çağrısı

5 yıl önce

0

Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerin teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti almalarını sağlayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin kamu spotu, “#desteginleyapabiliriz” sloganı ile yayına girdi.

Vakıf, kamu spotu ile Cerebral Palsy’li çocuklar ve erişkinler hakkındaki “Yapamazlar, Okula Gidemezler, Yürüyemezler” gibi ön yargıların kırılması ve değişmesini hedefliyor. Sanatçı Ceyda Düvenci tarafından gönüllü olarak seslendirmesi yapılan film, Cerebral Palsy’li çocukların uzun süre alacakları rehabilitasyon hizmetleriyle birçok aktiviteyi yapabilecekleri, okula gidebilecekleri ve meslek sahibi olabilecekleri mesajını veriyor. Rehabilitasyon süreçlerinin sağladığı gelişim örneklerle gösterilerek, tedavinin sürekliliğinin sağlanması için duyarlı olan herkes bağışa davet ediliyor.

Cerebral Palsy Türkiye’de bireysel eğitim ve rehabilitasyon alan Oğuzcan Selvi, Zeynep Sueda Altınok, Berat Altunkaynak ve Ömür Gül, Cerebral Palsy’li çocukları temsilen bulundukları kamu spotunda, aldıkları rehabilitasyon ile birçok şeyi özgürce yapabildiklerini izleyiciler ile paylaşıyorlar.

Künye

Ajans: Babka
Yönetmen: Selim Demirdelen
Yapımcı: CodeIstanbul / Can Çelik
Görüntü Yönetmeni: Engin Özkaya
Kurgu: Otomat Post Production
Müzik: Pelikan Müzik
Seslendirme Sanatçısı: Ceyda Düvenci

Cerebral Palsy nedir?

Çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, sırası ve sonrasında herhangi bir komplikasyon nedeniyle hasar görmesi sonucu oluşuyor. Hasar görmüş beyne erken müdahale ve hayat boyu rehabilitasyon uygulaması ile olumlu gelişmeler sağlanabiliyor.

“Erken tanı önemli”

Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin: “Çocuklarımıza daha çok destek sağlayabilmenin en önemli aşamalarından biri olarak gördüğümüz Cerebral Palsy kamu spotumuz yayına girdi. Kamu spotumuzla göstermek istedik ki, bağışlar sonucunda özel çocuklarımız zamanında, geç kalmadan alınan bireysel eğitim ve rehabilitasyon ile yürüyebilirler, yüzebilirler, yazı yazabilirler ve daha nice becerileri kazanabilirler. Yeter ki çocuklarımızın coşkulu sesiyle yankılanan, “#desteginleyapabiliriz” ifadesindeki gücü hep birlikte hissedelim; mesajımızı daha fazla sayıda duyarlı kişiye ve kuruma ulaştırabilelim, bu anlamlı çağrıyı hep birlikte çocuklarımız için maddi desteğe dönüştürelim.” dedi.