artwork

Cannes’da Will.i.am ve Sorrell tartışması

9 yıl önce

0

Şarkıcı ve yapımcı Will.i.am bugün Cannes Lions’ta, WPP Genel Müdürü Sir Martin Sorrell ve Google’ın pazarlamacısı Lorraine Twohill’le, insanların online reklamları geçip geçmediğine dair tartışma yaşadı.

Will.i.am reklamcılığın tanımı hakkında konuşuyor, Busta Rhymes’ın Pass The Courvoisier şarkısı gibi şarkıların reklamlarda kullanılıp kullanılamayacağını sorguluyorken insanların YouTube gibi platformlarda içeriği bölen online reklamları geçmeyi tercih ettiklerini söyledi. Twohill ve Sorrell ise bu konuda kendisine katılmadıklarını dile getirdiler. Twohill, YouTube reklamlarının %87’sinin izlendiğini söyledikten sonra Will.i.am kendi argümanlarını desteklemeye devam etti ve insanlar bunları geçmiyorsa bile gerekli ilgiyi göstermiyorlar cevabını verdi.

The&Partnership’in evsahipliğinde gerçekleşen panelde aynı zamanda Dow Jones’un Genel Müdürü Will Lewis de bulunuyordu. The&Partnes’ın Kurul Başkanı ve Genel Müdürü Johnny Hornby’nin modere ettiği konuşma bir yatta gerçekleşti ve yeni dünyanın yeni modelleri teması etrafında şekillendi.

Twohill: Teknoloji şirketleri Cannes’ı benimsedi

“Cannes’ın kalbinin hala reklamcılık olduğuna inanıyorum ve teknoloji yalnızca hikayeler yaratılmasına yardım eden bir kolaylaştırıcı rolünde. Dünya genelinde aynı miktarda arzu ve heyecan hala var. Benim için teknoloji sadece bir kolaylaştırıcı. Onu bir koltuk değneği gibi kullanamazsınız.”

Sorrell: Cannes

“Cannes’ın bir formu var. Çok mu fazla, çok mu büyük, çok mu çılgın? Açıkçası bana göre nasıl görünmesi gerekiyorsa öyle olan bir şey. Fakat aynı zamanda da daha geniş bir hal alıyor. Yaratıcılığın tanımı genişletildi. Yaratıcılık denildiği zaman bizler Don Draper’ın kreatif direktörlerini düşünürdük fakat şimdi bizim işimizin %75’ini Don Draper’in fark edemeyeceği şeyler oluşturuyor.

Artk sadece pazarlama yetkilisiyle anlaşmıyoruz. Bilgi yetkilileriyle, teknoloji yetkilileriyle anlaşıyoruz ve gelecekte bunlardan çok daha fazla göreceğiz.”

Will.i.am: Müziğin geleceği

“Müzik her zaman müzik olacak. Bir endüstri olup olmayacağı tartışılır. İleride para eder mi bilmiyorum ve bunun sebebi de çılgın teknoloji. Eskiden “mad men” vardı şimdiyse “mad tech” var ve bizim endüstrimizi devirdi. Artık çok daha fazla insan eskiye göre daha fazla müzik dinliyor fakat bizim satmak için bir donanımımız yok. Şimdi tüm iş topluluğa değer katmak. Eğer bunu yapmazsanız muhtemelen bu topluluğu kazanamazsınız.”

Twohill: Google’ın Avrupa Komisyonu’yla yasal savaşı

“Teknoloji çok hızlı hareket ediyor ve Brüksel bizim meselelerimiz arasında ilk 5’te bile değil. Halletmemiz gereken daha büyük problemlerimiz var.”

Sorrell: Reklam engelleme yazılımı

“Kullanım oranı %25 olan bu uygulama üçüncü parti yazılıma ve tüketicinin tercihine ihtiyaç duyuyor. Şimdi Google’ın, onu alt etmeye çalışa eski bri çalışanı da var. Bu yazılımlar konusunda aşırı bir endişem yok.”

Will.i.am: Başarı

“Başarı benimsemekle ilgilidir. Başarı birinin YouTube’a girip “Merhaba benim adam Sarah ve şimdi I’ve Got A Feeling’ şarkısını çalacağım” demesidir. Başarı para değildir, kültürü değiştirme meselesidir.”

Sorrell: Başarı

“Başarı, rakiplerinizin kıvrandığı anı görmektir.”

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...