artwork

Burger King burgerlerin ızgara ateşinde pişirildiğini reddetti

5 yıl önce

0

Aktivist kuruluş, Burger King‘in Leicester Square mağazasında iki afiş astı. 

Bir Greenpeace gönüllüsü, Amazon yangınları ve ormansızlaşma sebebi olarak fast food zincirini gösterdikten sonra Burger King İngiltere Brezilya kaynaklı dana eti kullandığını reddetti.

Greenpeace dağcıları Burger King’in Londra, Leicester Square’de bulunan en iyi restoranının çatısına tırmandı, fast food zincirini Amazon yangınları ve ormansızlaşma ile bağdaştıran iki devasa afiş astı.

Afişlerde şöyle sloganlar yazıyordu: “Fast food ormanları kızartıyor” ve “Burger King alevi Amazon’u ızgara yapıyor”.

Greenpeace yakın zamanda Burger King Chief Executive’i Alisdair Murdoch’a “Amazon yağmur ormanlarını ateşe veren ızgara” ödülünü verdi.

Bir Burger King İngiltere sözcüsü, PRWeek’e zincirin geçen hafta Greenpeace’i konu hakkında görüşmeye davet ettiğini söyledi ve şöyle ekledi: “Hala onların ekibinden yanıt bekliyoruz, onlarla böyle önemli bir konuyu tartışmaktan memnuniyet duyarız.”

“Burger King İngiltere %100 İngiliz ve İrlanda bifteği kullanıyor. Sürdürülebilirliğin gerektirdiği çevresel, sosyal ve yasal politikaya sahibiz. Malzemelerimizi ve ham maddelerimizi çevreyi asgari düzeyde etkileyecek şekilde ve sürdürülebilir bir yol seçildiğinden emin olarak tedarikçilerimizle iş birliği yapıyoruz.”

Greenpeace’in Burger King ile kanlı bıçaklı olma sebebi soya ve et tedarik zincirinden kaynaklanıyor, Greenpeace bunun Brezilya’daki yağmur ormanlarının tahribatına yol açtığını ifade etti.

Greenpeace, Brezilya’daki işletmeler arasında kesimevleri JBS ve Marfrig’in sığırları otlatırken Amazon’u tahrip etmekte payları olduğunu söyledi.

Burger King’in soya tedarik firmaları Cargill ve Bunge’ın ise Brezilya Cerrado ormanlarını tahrip ettiği tespit edildi.

Greenpeace, Burger King’in İngiltere etini yerel olarak temin etmesine rağmen çoğunun hala Brezilya’dan gelen soya ile beslendiğini açıkladı; bu da Amazon’un ormansızlaştırılmasında büyük bir faktör.

“Burger King gibi fast food devlerinden gelen et talebi gitgide büyüyor, bu da hayvanların beslenmesi için otlatılması ve Brezilya ormanlarının zarar görmesi anlamına geliyor. Burger King, Amazon ve insanları güvenceye alınana dek et ve soyayı Brezilya’dan temin etmeye son vermeli.

H&M, The North Face ve Timberland gibi markalar, ürünlerinin çevresel yıkıma katkıda bulunmadığından emin olmak için deriyi Brezilya’dan temin etmeyi bıraktı. Şimdi sıra en büyük fast food şirketlerinde.” dedi George.

Kaynak: Campaign UK