artwork

AI, WWF sergisi için iki gelecek resmediyor

1 yıl önce

0

Romantizm tarzı 20 tablodan oluşan seri, iklim değişikliği konusunda harekete geçilmediğinde neler olabileceğini tasavvur etmek için yapay zeka kullanıyor.


Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), yapay zeka tarafından üretilmiş, gelecekteki iki opsiyonu canlandıran (biri toplumun iklim değişikliği konusunda harekete geçtiği, diğeri ise geçmediği) 20 tablodan oluşan bir serginin küratörlüğünü yaptı. “Doğanın Geleceği”, JMW Turner ve John Constable gibi romantizm akımından etkilenen İngiliz ressamlardan ilham alarak, hareketin doğal dünyamızın geleceğine nasıl etki edebileceğini gösteriyor.

Uncommon Creative Studio tarafından yaratılan sergi, hafta sonu Dünya Günü’nü (22 Nisan) kutlamak için Londra’da 180 The Strand’de gerçekleşti. Serginin sanal versiyonuna 7 Mayıs’a kadar ulaşılabilecek.


Her resim, hayal edilen tarihi ve bugün karşılaşılan gerçek dünya senaryolarını betimliyor. “Yayla orman yangınları (2034)” yanan eski bir ormanlık alanı tasvir ederken, “Sussex Landfill (2067)” taşan bir çöplük alanını ele alıyor. “Ingleborough’da Bahar” ise Yorkshire Dales’te öylece dolaşan bir gezgini gösteren daha umut verici bir görüntü.
Kampanya, Londra’daki Piccadilly Lights dahil açıkhava alanlarda da hayata geçecek.


Kampanyaya göre; Birleşik Krallık, doğayı en çok tüketen ülkeler arasında ilk %10’luk dilimde yer alıyor. Birleşik Krallık’taki memelilerin dörtte biri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya, kuş popülasyonu son 50 yılda inanılmaz derecede azaldı, 1930’lardan bu yana kır çiçekleri meralarının %97’si ve geçen yüzyıl zarfında Birleşik Krallık’taki deniz çayırlarının %92’si kayıp. WWF İletişimden Sorumlu Yönetici Lisa Lee şunları söyledi: “Bu güçlü AI görüntüleri, gittiğimiz tehlikeli yolu ve doğayı eski haline geri getirmek için ivedilikle hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor. Nehirlerimiz kuruyor, yerli kuşlarımız ve hayvanlarımızın popülasyonu keskin bir düşüş yaşıyor ve toprağı katlediyoruz. Hepimiz bir fark yaratabiliriz ancak fosil yakıtlardan vazgeçmek, kirliliği durdurmak ve zararlı tarım uygulamalarını sona erdirmek için hükümetin ve işletmelerin harekete geçmesi gerekiyor.”

 

Çeviri ve Uyarlama: Necla Eylül Durukan
Kaynak: Campaign Asia