artwork

Twitter’dan video ve grup mesajlaşma özellikleri geldi

9 yıl önce

0

Twitter, kullanıma sokmaya başladığı video özelliğini bugün Neil Patrick Harris’le duyurdu. Ünlü oyuncu video üzerinden, sunuculuğunu üstleneceği Oscar şovunun kreatif ekibine, Frozen filmiyle geçtiğimiz yılın Oscar kazananları; evli şarkı sözü yazarları Robert ve Kristen Lopez ikilisinin katıldığı haberini verdi.

İlk olarak Harris’in kullandığı bu video özelliği, mobil kullanıcılara platform üzerinden video kaydetmelerini ve paylaşmalarını sağlıyor. Bu gelişmenin, Instagram’ı aldıktan sonra Facebook’un geride bıraktığı Twitter için büyük bir adım olması bekleniyor.

Uygulama gelecek haftalarda geniş bir şekilde Twitter blog iletileriyle yayınlanmış olacak.

Şirketin bildirisi video özelliğinin teknik kapasitesini şöyle anlatıyor: “Ekrana birkaç dokunuşla konuşmaların arasına bir video ekleyebilir, canlı bir olay sırasında kendi perspektifinizi paylaşabilir ve uygulamayı terk etmek zorunda kalmadan günlük anlarınızdan paylaşımlar yapabilirsiniz. Videoları izlemek çok kolay; küçük bir resimle önizlemesi beliren videoyu bir dokunuşla oynatabilirsiniz.”

San Fransisco merkezli sosyal medya şirketi ayrıca grup mesajlaşma hizmetini de kullanıma soktuğunu belirtti. Twitter’ın bu hamlesinin de WhatsApp (Facebook’un satın aldığı bir başka uygulama) ve Snapchat gibi grup mesajlaşmalarına olanak sağlayan uygulamalara düşkün Y jenerasyonunu kendisine daha fazla çekmek için olduğu görülüyor.