artwork

GAP Instagram mesajını kullanan ilk marka oldu

10 yıl önce

0

Fotoğraf aplikasyonu Instagram’ın yeni mesaj özelliği Instagram Direct, çıktıktan sadece bir saat sonra Gap tarafından kullanılmaya başlandı.

Gap bu özelliği kullanan ilk marka oldu. Bu özellik Instagram kullanıcılarına en fazla 15 kişiye (tüm takipçilere değil) özel olarak fotoğraf ya da video gönderme imkanı sunuyor.

Gap bu özellik ABD’de kullanıma geçtikten sonra şöyle bir ileti paylaştı: “Bizim #WIWT (What I Wore Today) Instagram Direct yarışmamıza katılın: Yorum yapan ilk 15 kişi bizden katılım için bir mesaj alacak.”

Daha sonra yorum yapan ilk 15 kişiye özel olarak mesaj atıldı ve onlardan o gün giydiklerinin fotoğraflarını çekerek yanıt vermeleri istendi. Kıyafet fotoğraflarını sadece Gap ve yarışa davet edilen 15 kişi görebildi. Beğenilen kıyafeti giyen kişi Gap’in kot tablet çantasını kazandı.

Yeni özellik Snapchat ile kıyaslanıyor. Snapchat aplikasyonu kullanıcılara seçtikleri arkadaşlarına fotoğraf ve video gönderme imkanı sunuyor ve bunlar 10 saniyeden sonra otomatik olarak siliniyor. Ama Instagram’da otomatik silinme yok.

Geçen ay Instagram’ın reklam özelliğini ilk kullanan marka da Michael Kors olmuştu.

Kaynak: The Telegraph