artwork

Nat Geo ile 80’ler yolculuğu başlıyor

11 yıl önce

0

“80’ler” denildiğinde aklınıza neler geliyor? Kabarık saç? Omuz vatkası? Bazıları o dönem olmasaydı diye düşünüyor. Fakat 80’ler olmasaydı, akıllı telefonlarınız olmayacaktı. İnternetiniz olmayacaktı, video oyunları, hala atari salonlarına sıkışmış olacaktı. Müzik, evimizin duvarlarını asla aşamayacaktı…

Ve hip-hop, Bronx’tan başka bir yerde duyulmayacaktı. Tabii ki Ay’daki yürüyüşü görecektiniz ama Michael’ın Ay yürüyüşünü göremeyecektiniz.

Almanya hala ikiye bölünmüş olacaktı. Ve eğer Stanislav adında bir Rus Subay o düğmeye basmış olsaydı, hiçbirimiz varolmayacaktık. National Geographic Channel’da yayınlanacak olan 80’ler belgesel dizisi; unutulmaz arşiv görüntüleri eşliğinde bizi geçmişe, bizi biz yapan yıllara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.

İlk gösterimi 19 Mayıs Pazar 21:00’de yapılacak olan “80’ler” 19 Mayıs’tan itibaren her gün 21:00 & 22:00 arasında yayınlanacak. Abartılı saç ve kıyafet seçimlerine rağmen, politika ve teknolojik yeniliklerden unutulmaz filmlere, TV programlarına kadar aslında bugün içinde yaşadığımız dünyayı şekillendirecek bir dönemi resmediyor.

Belgeselde yer alan isimler arasında; teknoloji gurusu Steve Wozniak, unutulmaz filmlerin yönetmeni Oliver Stone ve Aerosmith’in efsanevi solisti Steven Tyler’ın yanı sıra Jane Fonda, Danny DeVito, Calvin Klein, Michael J Fox, Steven Tyler, Joan Collins, David Hasselhoff, Larry King, Linda Gray, Donna Karan, Bruce Weber, Linda Evans, Grandmaster Flash, Darryl DMC McDaniels, Naomi Campbell, Walter Isaacson, Sir Richard Branson ve daha birçok isim bulunuyor.

Döneme damgasını vurmuş bu isimlerin yanı sıra National Geographic Channel Türkiye ekibi o dönemde Türkiye’yi sallayan isimleri bir araya getirdi. Halit Kıvanç, Tanju Çolak, Naim Süleymanoğlu, Seyyal Taner, Neşe Erberk ve Sermet Erkin’in katılımıyla gerçekleşen renkli çekimlerde bu ikonik isimler 80’ler Türkiyesi’nde yaşanan önemli spor olayları, moda, sinema, televizyon ve müzik hakkında akıllarında yer eden gelişmeleri ve anılarını paylaştılar. Naim Süleymanoğlu’nun Olimpiyat Altın Madalyası kazanmasından Tanju Çolak’ın Altın Ayakkabı almasına, siyah beyaz TV’den renkli TV’ye geçiş sürecinden o dönemin unutulmaz moda trendlerine kadar birçok konuda düşüncelerini Nat Geo kameralarına anlattılar.