artwork

LinkedIn satış potansiyeli yaratmada %277 daha etkili

12 yıl önce

0

 

İşletmeler için sosyal medya profili oluşturmanın satış potansiyeli yaratmada hayatî olabildiğini biliyoruz; bu, işletmeden işletmeye ya da işletmeden tüketiciye de olsa böyle. Hubspot’un 5000’in üzerinde farklı işletmenin ticarî ve sosyal medya çalışmaları üzerine yapılan araştırmadan derlediğine göre LinkedIn’in etkisi, Twitter ve Facebook gibi diğer sosyal medya ağlarınının satış potansiyeli oluşturma etkisinden üç kat daha fazla (%277).

Çalışmaya göre, LinkedIn’deki sohbet oranı da, bir kanal olarak diğer sosyal medya ağlarına göre daha yüksek; öyle ki, tüm bu ticarî faaliyetlerdeki sosyal medya üzerinden gelen yoğunluk da üçe bir oranında.

Bunun altında yatan sebebin LinkedIn’in doğasında yattığı tezi ile biten araştırma, LinkedIn’in profesyoneller için konumlarını geliştirmeye yarayan bir sosyal medya olduğunu ve bu sebepten hedef piyasanın da çok net olduğunu savunmakta. Ayrıca herhangi biri LinkedIn’i ziyaret ettiğinde ilgili içerik üzerinde yoğunlaşılması da performansı artırıyor.

Başka bir sebepse ortaya çıkan besleyici içeriğin daha odaklanmış oluşu. Şahsî iletiler ile karmakarışık hâle gelinmesi yerine paylaşılan öğelerin ve gönderilerin pazarlama ya da işletme üzerinde yoğunlaşması, dikkât dağınıklığını artıracak gönderilerin azlığı ve şirket gönderilerinin fark edilmesi ihtimalinin yüksekliği de LinkedIn’i farklı kılan bir özellik.