artwork

Sağlık çalışanının gülümseten paylaşımı virale dönüştü

4 yıl önce

2

Sağlık çalışanları hem koronavirüs ile mücadelede gece gündüz demeden çalışıyorlar hem de hastaları gülümsetmek için uğraşıyorlar.

Robertino Rodriguez isimli bir solunum terapisti hastaların endişelerini almak biraz da olsa rahatlamalarını sağlamak için gülümsediği bir fotoğraftan yaka rozeti kullanmaya başlıyor ve bunu Instagram profilinde paylaşıyor. Kısa bir süre sonra ise bu paylaşımı virale dönüşüyor.

COVID-19 testleri pozitif çıkan ve hastanede tedavi altına alınmaya başlayan hastaların ilk karşılaştıkları kişiler doktorlar, hemşireler, hasta bakıcıları gibi sağlık çalışanları oluyor. Ne yazık ki virüsün kolaylıkla bulaşması nedeniyle tüm bu sağlık çalışanlarının yüzlerinde maskeler, vücutlarını kaplayan özel kıyafetler bulunuyor. Olması gereken prosedür elbette bu, ancak kendimizi bu hastaların yerine koyduğumuzda -ki bu süreçte bizlerin de hasta olma ihtimali var- ve böyle bir son derece korkutucu bir manzara:

Tedavisi olmayan, henüz tıp dünyasının pek tanımadığı ölümcül bir virüsü kapmış olmaları yetmezmiş gibi etraflarındaki herkes de normal olarak koruyucu kıyafetler ve maskelerle…

Robertino Rodriguez isimli bir solunum terapisti de empati yeteneğinin ona kılavuzluk etmesine izin veriyor ve gülümseyen bir fotoğrafını rozet olarak kullanmaya başlıyor.

Robertino Rodriguez bu hareketini sözlerle açıklıyor:

Yüzüm ve hatta vücudum koruyucularla kaplı bir şekilde odaya geldiğimde acil servisteki hastalarım adına gerçekten kötü hissettim. Oysa ki güven verici bir gülümseme korkmuş bir hastada büyük farklar yaratır. Bu yüzden gülümsediğim bir fotoğraftan, yakama takabileceğim büyüklükte bir rozet hazırladım. Böylece umarım hastaların biraz da olsa içlerini rahatlatıp endişelerini alabileceğimi umuyorum.”

Rodriguez, rozetiyle olan fotoğrafı Instagram hesabında yayınladıktan kısa bir süre sonra paylaşımı viral haline geldi ve kendisi gibi pek çok sağlık çalışanına ilham oldu.