artwork

Facebook “Sessiz Mod” özelliği ile telefonda geçirilen süreyi azaltmayı hedefliyor

4 yıl önce

0

Özellikle koronavirüs günlerinde evde, karantinada telefonla uzun vakitler harcanmaya başlandı. Facebook, bu duruma bir nebze farkındalık yaratmak için yeni bir “Sessiz Mod” özelliği ile kullanıcıların dijital olarak geçirdikleri süreleri kontrol etmelerine yardımcı oluyor.

Bu seçenekle, sessiz modu aktif ettiğinizde süre dolana dek Facebook’tan herhangi bir bildirim almıyorsunuz. Sessiz mod aktif haldeyken Facebook uygulamasını açmaya çalıştığınızda bir uyarı ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Bu özellik ile marka telefonunuz açıkken bildirimlerin dikkat dağıtıcı unsurlarını en aza indirmeyi ve telefonla geçirilen süreyi azaltmayı hedefliyor.

Facebook konula ilgili; “Hepimiz yeni rutinlere uyum sağladığımız ve evde kaldığımız için, çevrimiçi zamanınızı nasıl geçireceğiniz konusunda sınırlar koymak istiyor olabilir. Yeni özelliğimiz ile ister ailenize ve arkadaşlarınıza odaklanmanıza yardımcı olun, dikkatiniz dağılmadan uyuyun ya da evde zamanınızı nasıl geçirdiğinizi yönetin. Facebook’u kullanma şekliniz için doğru dengeyi bulmanıza yardımcı olabilecek araçlarımız ile en iyi deneyimi sizlere sunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Facebook’un bu özelliği şimdilik iOS platformunda kullanılabiliyor. Android platformuna ise yakında gelecek olan güncelleme ile sessiz modun kullanıma sunulacağını düşünüyoruz. Bu özellik kullanıma sunulduğunda; Facebook>Ayarlar ve Gizlilik>Facebook’ta Geçirdiğin Süre bölümünden aktif hale getirebilirsiniz.