artwork

Mekan kavramı büküldü, çalışma ortamları değişti

4 yıl önce

0

“Ofise gitmem artık” derken ofise gider olduk. İş yerinin sınırlarından kurtulmak isteyenler, bağımsız çalışmaya başlayanlar için yeni nesil ofis hizmeti veren ortak çalışma alanları freelance çalışanlara neler sunuyorlar, neden bu kadar çok tercih ediliyorlar?

Freelance çalışma sisteminin evden çalışmakla ilişkilendirildiği dönem sayelerinde sona erdi. Bir ofis disiplini sağlayan, farklı alanlarda çalışanlarla iletişim kurabilme imkanı sağlayan, sunduğu hizmetlerle iş yerini aratmayan yepyeni bir çalışma anlayışının hakim olduğu ortak çalışma alanları popülerliğini iyice artırdı. İstanbul’da ve hatta pek çok şehirde karşılaşmaya başladığımız bu alanlar, hem firmalar için hem de freelance çalışanlar için son derece cazip bir hal aldı.

Kolektif House, Worinton, Originn, LeventOfis, ServCorp, Regus Türkiye ve Impact Hub gibi pek çok isim kaliteli ve konforlu hizmetiyle bu alandaki yerini alıyor. Biz de içlerinden ulaşabildiklerimize mekan kavramını büken, çalışma ortamı algısını değiştiren anlayışlarıyla ilgili detayları sorduk.