artwork

Amazon bebek ürünleri kategorisine aldatıcı reklamlar mı koyuyor?

5 yıl önce

0

Amazon için bebek ürünleri sekmesinde tüketicilerin karşısına sponsorlu ürünler çıkartarak, aldatıcı bir yol izlediği söyleniyor.

Amazon moda mağazasını açtı-campaigntr

Amazon müşterileri, markanın kendi reklamlarının yanı sıra sponsorlu reklamlar yüzünden alacağı ürünlerin dışında ihtiyaçları olmayan ürünleri satın aldıklarını söylüyor. Ağırlıklı olarak bu durumun bebek ürünleri için geçerli olduğu görülüyor.

Amazon’da bulunan, Playtex Diaper Genie ve Kimberly-Clark’ın Huggies Snug & Dry çocuk bezi gibi ürünlerinin yanında ufak bebek aksesuarları ve sponsorlu ilanlar olduğu görülüyor. Reklamlar, müşterilerin talep ettiği ürünlerin yanında çıkıyor ve bu sponsorlu ürünler için sadece ufak bir etiket olduğu belirtiliyor. Bu durum ürünün bir parçasıymış izlenimi veriyor. Müşterilerin, bu sponsorlu ürünleri kaldırma seçeneğine sahip olmasına rağmen, yaklaşık %60’ı Amazon’un kayıtlarında yer alıyor. Amazon, bu platformda bulunan reklamları kasıtlı olarak bırakıp bırakmadığını netleştirmediği için daha fazla tepki çekiyor. Sponsorlu reklamların, reklamverenler için spot başına 500.000 ABD doları karşılığında yayınlandığı söyleniyor.

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu tarafından söylenen “reklamların dikkat çekmesi ve reklamların tüketici tarafından ayırt edilebilmesi gerekmektedir” açıklamasından sonra Amazon, müşterilerinden gelen geri bildirimleri dikkate alacağını söyledi.