artwork

Volkswagen Touareg

6 yıl önce

0

Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon adet üretilen Touareg, tasarımı ve markanın tarihinde bir Volkswagen’e entegre edilen en kapsamlı sürüş destek sistemleriyle, Alman firmanın mühendisliğinin geldiği son noktayı da gösteriyor.

Yeni Touareg, tasarımı ve yenilikçi kumanda, konfor ve güvenlik sistemleri ve malzeme kalitesi ile üst sınıf SUV segmentinde zirveye oynamayı amaçladı. Tamamen yenilenen tasarımının yanı sıra dijitalleşen özellikleri, geliştirilen sürüş destek sistemleri ve sürüş dinamizmi ile SUV araç pazarında kendisine üst sıralarda yer aramayı sürdürecek. Yeni Touareg’in Türkiye’de satışa sunulacak modeli, sahip olduğu standart donanımlarına ilave herhangi bir opsiyonel donanıma gerek kalmadan sunulacak. Dijital kokpit “Innovision Cockpit”, “IQ. Light – LED Matrix” far sistemi, kolay açılır/kapanır “Easy open/close” bagaj kapağı, park asistanı, 19 inç “Osorno” alaşım jantlar, aracın yerden yüksekliğini ayarlayabilen havalı süspansiyon sistemi, “Vienna” deri koltuk döşemeleri, sürücü tarafında hafıza özelliği bulunan elektrikli ön koltuklar, ön/arka koltuklar ile direksiyonda ısıtma özelliği ve 4 bölgeli tam otomatik klima gibi genelde opsiyonel olarak sunulan premium özellikler VW Touareg’de standart olarak yer alıyor.

Yeni Touareg, grubun MLB (Modular Longitudinal Matrix – Modüler Boylamsal Platform) yönetimi temel alınarak tasarlandı. Motor ve şanzımanın boylamsal olarak yerleştirildiği bu sistem sayesinde otomobil, bir önceki nesle göre 44 mm. daha geniş ve 77 mm. daha uzun. Yeni Touareg; 4.878 mm uzunluk, 1,984 mm genişlik, 1.702 mm yükseklik ve 2.894 mm aks mesafesi ile daha dinamik ve zarif bir görünüme kavuşuyor. 106 kg daha hafif gövde ve 113 litre daha geniş bagaj hacmine sahip Touareg’in yeni boyutları sadece aracın gövde orantılarına değil yaşama alanı genişliğine de olumlu etki edecek. Uzunluktaki artış, bagaj kapasitesinde büyüme sağlayarak daha önce 697 litre olan bagaj hacmini yeni nesilde arka koltuklar dik durumdayken 810 litreye ulaştırırken, ayrıca elektrikli olarak açılıp kapanan bagaj örtüsü ile fonksiyonel bir kullanım amaçlanmış. Artan uzunluğa ve genişliğe rağmen, karma alüminyum malzeme (yüzde 48) ve yüksek teknoloji ürünü çelik (yüzde 52) kullanımı sayesinde aracın gövdesi artık 106 kg daha hafif. Volkswagen, Yeni Touareg ile birlikte ilk kez tamamen Dijital Kokpiti “Innovision Cockpit” kullanıma sunuyor. 12,3 inç büyüklüğünde Dijital Gösterge Paneli “Active Info Display” ve sürücüye doğru eğimli 15 inç büyüklüğünde ekrana sahip “Discover Premium” radyo-navigasyon bilgi ve eğlence sisteminin bir araya gelmesinden oluşan sistem, dijital kumanda, bilgi, iletişim ve eğlence olmak üzere araca ait tüm fonksiyonları bir araya topladı. Discover Premium; App-connect (entegre MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto ™ vb), kablosuz şarj özelliği, telefon bağlantısı, harekete duyarlı kontrol, kişiselleştirilebilir ‘Home’ tuşu ve klima gibi tüm öğeleri barındıran sistem geleneksel düğmelere ihtiyaç duymuyor. Her an açık, sezgisel kullanım ve maksimum seviyede kişiselleştirme özelliklerine sahip olan Innovision Cockpit, Touareg ile birlikte yarının dijital iç mekan yaklaşımını bugünden kullanıma sunuyor. Dijital Kokpit “Innovision Cockpit”in bir diğer bileşeni olan 12,3 inçlik dijital gösterge panelinin ekran düzeni, sürücü tarafından ana ekran üzerinden veya çok fonksiyonlu direksiyon simidi kullanılarak kişiselleştirilebiliyor. Günlük ve toplam kilometre bilgisinin daima aktif olduğu ekrana, arzu edilmesi halinde, Gece Görüş Sistemi “Night Vision”, sürüş destek sistemleri gibi isteğe bağlı olarak sunulan özellikler ve lastik basınç izlemeden navigasyona kadar birçok bilgi de entegre edilebiliyor.

Yeni Touareg’de sürücü, dijital kokpit “Innovision Cockpit” üzerinden sürüş destek sistemleri, sürüş dinamikleri ve diğer birçok özelliği kişisel kullanım gereksinimine uygun olarak ayarlayabiliyor. Böylece araç, sürücünün ‘kendi’ Touareg’ine dönüşüyor. Bu yenilikçi çözümle birlikte otomobilde yeni bir dönem başlıyor. Sürücü ve beraberindeki yolcular araca değil, araç, sürücü ve beraberindeki yolculara uyum sağlıyor. Tıpkı yeni nesil akıllı telefonlar gibi Yeni Touareg de kullanıcının kişisel gereksinimlerine uyarlanabiliyor. Bu, sürücünün dokunmatik yüzeyler ve çok fonksiyonlu direksiyon üzerinden yönettiği birbiriyle yoğun bir iletişim halinde ve uyum içerisinde çalışan donanım ve yazılımlarla mümkün oluyor. Yeni Touareg’in iç donanımı da kullanıcıların isteklerine göre farklılaştırılabiliyor: Ahşap ve doğal tonların hakim olduğu “Atmosphere” dizaynın yanı sıra, fırçalanmış alüminyum öğelerinin ve uyumlu renklerin hakim olduğu “Elegance” dizaynı kullanıcılara teknolojik ortam vaat ediyor. İsteğe göre alınabilecek olan “R-Line” iç donanım paketi ise sportif öğeleriyle kullanıcıların beğenisini topluyor. Yeni Touareg’in 3,0 litrelik 6 silindirli V6 TDI dizel motoru, bir önceki nesle göre, 24 bg daha fazla güçle, 286 bg güç üretiyor. Otomobilin maksimum torku ise, 20 Nm artışla 600 Nm’ye ulaşıyor. 8 ileri tiptronik şanzıman ile sunulan Yeni Touareg’e “4MOTION” dört tekerlekten çekiş sistemi eşlik ediyor. SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) teknolojisine sahip Yeni Touareg’in, 3,0 lt V6 TDI SCR 286 bg 4MOTION Tiptr. Versiyonu, 0’dan saatte 100 kilometre hıza, 6.1 saniyede ulaşıyor. Azami hızı 235 km/s olan otomobil, 100 kilometrede, ortalama 6,9 litre yakıt tüketimine ve kilometre başına 182 gr karbondioksit emisyonuna sahip.

Yenilenen VW Touareg, Haziran ayında 157 bin Euro’dan başlayan fiyatlar ile Türkiye ’de satışa sunulacak.

 

Bu yazı ilk kez Campaign Türkiye’nin 80. sayısında yayımlandı.

Senin için
Tümünü göster
BOM Karting Takımı Yeni Genç Pilotlarını Tanıttı

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası...

Yeni Volkswagen Tiguan Satışa Sunuldu

2007’den bu yana 7.6 milyonun üzerindeki satış adediyle 2018’den günümüze...

Yeni Renault Captur’un Dünya Lansmanı Gerçekleşti

İçten yanmalı ve hibrit motor seçenekleriyle tanıtılan yeni Renault Captur...