artwork

WWF Snapchat ile küresel ısınmaya dikkat çekiyor

6 yıl önce

0

Küresel ısınmanın etkilerini günlük hayatımızda ara sıra hissetsek de dünyayı tehdit eden bir sorun olduğunu henüz tam olarak içselleştirebilmiş değiliz. Bu sorunu ele alan WWF Snapchat ile küresel ısınmaya dikkat çekiyor.

WWF Snapchat ısı haritalarını kullanarak buzulların erimesini anlattı.

FF Paris tarafından WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) France için hazırlanan projede Snapchat’in harita özelliği kullanılıyor. Bu özellik, dünyanın farklı yerlerinde Snapchat’in yoğun olarak kullanıldığı noktaları bir ısı haritasıyla gösteriyor. Yani bir bölgede ne kadar çok aktif Snapchat kullanıcısı varsa, o nokta, ısı haritalarında olduğu gibi kırmızı bir alan olarak görülüyor.

Aktif kullanıcılar ısı haritasında

Muhtemelen Kuzey Kutbu’nda Snapchat kullanan çok fazla kişi yoktur ama Dünya Biyoçeşitlilik Gününde Fransa’daki kullanıcılar Grönland yakınlarında paylaşımların oldukça aktif olduğunu fark ettiler. Olağandışı bu durum kullanıcıların dikkatini çekti. Haritadaki sıcak noktaları inceleyen kullanıcılar küresel ısınmanın etkilerini ve bu konuda nasıl önlemler alınabileceğini gösteren videolarla karşılaştılar.

#ArtcticHotSpot etiketiyle paylaşılan videolar 24 saat yayında kaldı. Proje, Snapchat kullanımının en yoğun olduğu 15-25 yaş arası hedef kitlenin dikkatini çekmeyi hedefliyordu.

Ülkemizde de WWF için bir Snapchat kampanyası gerçekleştirilmişti. 41?29! tarafından hayata geçirilen #SonSelfie kampanyasında nesli tükenmekte olan canlılara dikkat çekiliyordu.

WWF Snapchat ile nesli tükenmekte olan hayvanlara da dikkat çekmişti.

Senin için
Tümünü göster
Barilla’dan Sevgililer Günü İçin Romantik Bir Dokunuş

Barilla ile Sevgililer Günü: Makarna ile Sevgiyi İfade Etmek...

Happy People Project üst üste ikinci sene Super Bowl’da

Happy People Project imzalı reklam filmi iki senedir dünyanın en...

Disney’den Epic Games’e 1,5 milyar dolar yatırım

Eğlence endüstrisinin en büyük şirketlerinden Walt Disney, video oyunu geliştiricisi...