artwork

2018 şeffaflık ve güven yılı olsun!

6 yıl önce

0

2017 değişen şartlar karşısında zorlandığımız ama zorlu şartların etkisiyle yaratıcılık ve hesap verilebilirliğin ön plana çıktığı bir yıl oldu.

Bu yıl gündemi, ağırlıklı olarak dijital ve dijital kaynaklı değişimler işgal etti. Özellikle marka güvenliği, reklamda sahtecilik gibi konular şeffaflık ve güven unsurlarının önemini bir kere daha ortaya koydu. Tabii buna bağlı olarak ölçümlenmenin de! Mart 2017’de İngiliz Reklamverenler Derneği ISBA’nın 300’ün üzerinde reklamveren, reklam ajansı ve medya tepe yöneticisinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantının manifestosu önemli göstergelerden biri. Manifestoda “şeffaflık ve güven” ilk maddede yer alıyor. Bu iki unsur ise sektörde reklamverenlerin, ajansların, medya sahiplerinin ve dijital platformların birlikte hareket etmeleri ve ellerinden geleni değil “yapılması gerekeni” yapmalarıyla sağlanabilir.

WFA’in Yönetim Kurulu’na 2017’de 5. kez seçilen RVD de hem dünyadaki gelişmeleri takip etmek ve katkıda bulunmak hem de ülkemizdeki pozitif gelişmeleri ülke dışına aktarmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda en önemli gelişmelerden biri IAB Türkiye, RVD ve RD’nin birlikteliğiyle Dijitalde Güvenli Reklam Platformu’nun (GÜR) hayata geçmesi oldu. Dijital mecradaki yasadışı uygulamalar konusunda eksiksiz bilgilendirme yapmayı ve tedarik zincirinin şeffaflaşmasını hedefleyen oluşum, çalışmalarına 2018’in ilk günlerinden itibaren tüm hızıyla başlayacak.

2017’de televizyon ölçümlerinde zaman kaydırmalı izleme raporlaması için çalışmaların son aşamaya gelmesi, 2018 içerisinde TV ölçümlerine online videonun dahil edilme planlarının yapılması sektörümüz için önemli gelişmeler. Reklamverenin beklentisi, tüm evreni tek bir kaynaktan ölçümlemek ve en verimli planlamayı yapabilmek. Bu konuda Türkiye’nin dünyadaki gelişmeleri takip edeceğine ve geride kalmayacağına inancımız tam. Tüm bu çalışmalar sadece bugün için değil geleceğimizi de olumlu etkilemesi anlamında önem taşıyor. Sektör bağlamında yaratılan tüm uygulama ve çalışmaların 2018’i daha verimli, hesap verilebilir ve güvenli kılmasını diliyoruz.

Ayşen Akalın
RVD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Ocak 2018 sayısında yayımlandı.

Senin için
Tümünü göster
2024 Medya bütçeleri ne olacak!

RVD ile Reklam Üzerine...

RVD ile reklam üzerine

Önceliğimiz, reklamda toplumsal cinsiyet eşitliği...