artwork

2018 Global Effie Endeksi açıklandı

6 yıl önce

0

Dünyanın reklam ve pazarlama iletişimi alanında en etkili ajanslarını, pazarlamacılarını, markalarını, network’lerini ve holding şirketlerini listeleyen 2018 Global Effie Endeksi açıklandı. 24 Mayıs 2018 tarihinde açıklanan listede Avrupa’nın en etkili ajansı Mindshare Türkiye seçilirken, dünyanın en etkili ajans holding grubu WPP oldu.

2018 Global Effie Endeksi, 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında dünya genelinde Effie Ödülleri’ne katılmış yarışmacılar arasından yapılan seçimle oluşturuldu. 3.476 finalist ve kazanan incelendi ve puanlar şu şekilde hesaplandı: Grand Effie 12 puan, Gold Effie 8 puan, Silver Effie 6 puan, Bronz Effie 4 puan ve finalistler için 2 puan.

Listede Türkiye’den 5 ajans yer alıyor

Bu sıralama içinde Avrupa’nın en etkili ajansı 88 puanla Mindshare Türkiye seçildi. Listenin 4. sırasında 58 puanla TBWA\Istanbul, 9. sırasında 51 puanla Y&R İstanbul, 12. sırasında 44 puanla Happy People Project ve 14. sırasında 40 puanla Publicis Istanbul da yer alıyor.

En Etkili Ajans Holding Grubu WPP

2018 Global Effie Endeksi reklamverenleri, markaları, ajansları, network’leri ve holdingleri de değerlendirdi. Bu yıl Unilever “En Etkili Reklamveren” seçilirken, “En Etkili Marka” sıralamasında bir numaraya Pepsi oturdu. Sıralamada McCann Worldgroup “En Etkili Ajans Ağı”, Sancho BBDO “En Etkili Ajans”, ACG Advertising Agency “En Etkili Bağımsız Ajans” seçildi. “En Etkili Ajans Holding Grubu” ödülünü ise WPP kazandı. Sir Martin Sorrell‘in CEO’luk görevinden istifa etmesi pek çok kişinin aklında soru işaretleri yaratmış olsa da WPP, tüm rakiplerini geride bırakarak zirveye oturdu.

Happy People Project ve Rafineri ilk 10’da

2018 yılının “En Etkili Bağımsız Ajansı” Budapeşte merkezli ACG Advertising Agency oldu. Sıralamada Happy People Project 8 numarada yer alırken, Rafineri de ilk 18. sıraya oturdu. Listenin Avrupa ayağında ise Happy People Project 5, Rafineri 10, Open Media 16 ve MG Media 18. sırada yer alıyor.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...