artwork

2014’te değişime uğramış en kötü logolar

9 yıl önce

0

Bu yıl birçok popüler marka kendini yeniledi; ancak bu yenilenme hareketleri her zaman istenildiği kadar iyi sonuçlar vermedi.

Grafik tasarım grubu UnderConsideration’ın Brand New isimli blog sayfasında, bu yıl değişim kararı alan markalar ve yeni logoları yer alıyor.

Konuyla ilgili Business Insider’ın yorumları ise şöyle: 

10. Bacardí

Dünyaca ünlü rom markası Bacardi köklerine inmeye ve 1930’lardaki logosuna geri dönüş yapmaya, bunun yanında da Küba tarihini dramatize eden bir kampanya hazırlamaya karar verdi. Bu yeni gidişatı ilginç bulsak da gerek yarasa ikonu gerekse yazı fontunu beğenmedik. 

9. Cole Haan

Daha çok erkek ayakkabıları ile bilinen marka Cole Haan, kıyafet, ayakkabı ve aksesuar ürünlerinde hem erkek hem de kadınlara hizmet vermek üzere imaj değişikliğine gitti. Bu stratejinin bir parçası olarak yeni bir logo ve monogram da yaratıldı, ki biz bunu marka için oldukça keskin bulduk. Sanıyoruz ki bu değişim, markanın Ralph Lauren ve Calvin Klein benzeri bir çizgiye uyum sağlama stratejisinin bir parçası.

8. Olive Garden

Olive Garden oldukça zorlu bir yıl geçirdi. Mart ayında daha genç ve daha meraklı bir kitleye yönelmek adına yenileşmeye gittiklerine dair duyuru yaptı; ancak Eylül ayında Starboard’un yaptığı kritik açıklamalar medyanın daha çok ilgisini çekti. Bayrak şeklindeki yeni logosunun üzerinde yer alan, yanlış seçilmiş elyazısı fontu oldukça sevimsiz. Bu durumda şirket, yeni müşterilerin ilgisini pek de çekememiş gibi duruyor.

7. YMCA England

Yardım kuruluşunun işine mana bulmak istemesek de, YMCA’in yeni logosunun modernizasyonu çalışaması açık ve net bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanmış. AC/DC logosunun daha küçük hali gibi duruyor.

6. The Hershey Company

2014’ün şartlarına göre herhangi bir ürününün gerçek fotoğrafının logoda kullanılmasının moda olmadığını düşününce, Hershey Company’nin logosunda neden değişiklik yaptığını anlamak mümkün. Sondaki S harfinin kaldırılması ve logonun biraz da yassılaşmasına kadar her şey normal. Ancak şu da var – belki 13 yaşında bir insanın olgunluk seviyesine ait bir görüş olacak ama – logodaki ürün görselinin dışkı emojisini anımsattığı görüşüne katılıyoruz. 

5. Airbnb

Airbnb’nin yeni logosu hakkındaki algımız, logonun vücudun bazı bölümlerine benzediğine dair internette yayılan ortak görüş neticesinde bozuldu. Marka ise, bu konuda yapılan tüm kötü şakaları alıp bağrına bastı. Biz belki logodan nefret ediyor olabiliriz fakat marka bunu seviyor. Görünen o ki yapmamız gereken tek şey bu logoya alışmak.

4. Brut

Erkek bakım ürünleri markası Brut, genç erkekler arasında daha yaygın olan Old Spice ve Axe’la yarışabilmek adına sözde geleneksel, seçkin dizaynını terk etti ve daha ergen dostu kokular olan “Blue Wave” ve “Black Ice” gibi daha basit bir imajı tercih etti.

3. Nationwide

Sigorta şirketi Nationwide, 1998 öncesi logosunda yer alan kartalı yeniden logosunda taşımak üzere değişikliğe gitti. Şirketin belirttiğine göre kartal imajı markanın müşterilerarasındaki hatırlanırlığını %50 oranında artırsa da, bu logo daha çok bir kolej logosunu andırıyor.

2. Black + Decker

Popüler araç ve uyulama üreticisi Black + Decker (eski adıyla Black & Decker) şirket olarak bir yenilenmeye giderek herkese hitap edebilir bir hale gelmek istedi. Bu stratejik süreçte logosunu da yenileyen şirket, bu işte çuvallamış gibi görünüyor.

1. Monster Worldwide

Kurulduğu 1999 yılından bu yana 200 milyon kayıtlı kullanıcı sayısına ulaşan Monster.com, bu yıl aldığı genişleme kararını logo değişimiyle pekiştirdi. 3D efektli bir bayrak görselinden oluşan logo, radikal değişimlerin baze işe yaramadığının bir kanıtı niteliğinde.