artwork

2012 yılı Red Bull’a şans getirdi

11 yıl önce

0

Red Bull, geçtiğimiz Pazar günü Sebastian Vettel‘in Formula 1 sezonunu şampiyon kapatmasıyla birlikte 2012 yılına bir başarı daha eklemiş oldu. Marka, geçtiğimiz ay Felix Baumgartner‘ın rekor kırdığı Red Bull Stratos atlayışına sponsorluk yaparak adından çokça söz ettirmişti. Red Bull Stratos, YouTube’da canlı yayınlanarak 8 milyon izleyiciye ulaşmış ve sitede şimdiye kadar en çok izlenen canlı yayın olmuştu.

1987 yılında kurulan enerji içeceği markası, 2012 yılında Marketing Society’nin vermiş olduğu “Yılın Markası” ödülünde kısa listeye girmişti.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Brezilya Grand Prix’sinde, Red Bull pilotu Sebastian Vettel yarışı altıncı sırada tamamlayarak kendisinin ihtiyacı olan puanı aldı ve genel klasmanda şampiyon oldu. Rakibi Ferrari pilotu Fernando Alonso ise yarışı ikinci sırada tamamlayarak genel tabloda Vettel’i geçemedi. Enerji içeceği markası Red Bull, 2012 Formula 1 sezonunu markalar klasmanını birinci sırada tamamlayarak başka bir başarıya daha imza atmış oldu.

Red Bull, Formula 1’in gelecek sezonu için çalışmalarına devam ediyor. Enerji içeceği markası, Japon otomobil üreticisi Infiniti ile dört yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı ve yarışacak olan takımın ismi  “Infinit Red Bull Racing” olarak belirlendi.