artwork

2012 “izinli pazarlama” yılı

12 yıl önce

0

DPİD olarak kurulduğumuz günden bu yana interaktif pazarlama kavramlarının pazarlama sektöründeki çeşitli paydaşlar tarafından doğru biçimde ele alınması için çalıştık. Bu bakış açısıyla 2012 yılını da “izinli pazarlama yılı” olarak belirledik.

2012 yılı başından bu yana bu kapsamda çeşitli aktivitelerle sektörü buluşturmak için çalıştık. Yılın başında, “izinli pazarlama” kavramının yaratıcısı Seth Godin’i Türkiye’deki ilk konferansında ağırlamaya destek verdik. 3 saat boyunca sahnede kalan Godin, katılımcılarla uzun bir soru-cevap seansı gerçekleştirerek birçok kişinin konuyla ilgili aklındaki soruları yanıtladı; kavramı yaratan kişi olarak doğru bilinen yanlışların altını çizdi. Reklamcılık Vakfı tarafından düzenlenen STEP eğitimlerinde ise “izinli pazarlama” gününün hayata geçmesini sağladık. Bunların yanı sıra, E-ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı’nın hazırlıklarına komisyon aşamasında katıldık ve sektör dinamikleri ile ilgili görüşlerimizi komisyon üyeleri ve Hazırlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Memiş ile paylaştık. Mayıs ayında ise yine DPİD’in düzenlediği bir organizasyonla Prof. Dr. Tekin Memiş sektörden katılımcıların sorularını yanıtladı, kanun tasarısı ile ilgili satır arasındaki değerlendirmelerini paylaştı.

Bundan sonra, yıl sonuna kadarki dönemde, en önemli çalışmamız ise yine mevzuat tarafında olacak. Söz konusu kanunun yasalaşmasının ardından, ikincil mevzuatın hazırlanması ile ilgili komisyon çalışmalarına davet alan DPİD, uygulama esasları belirlenirken sektör dinamiklerinin en tarafsız biçimde yansıtılması için çaba sarf ediyor olacak. Ayrıca, Prof. Dr. Tekin Memiş’i sonbaharda yeni bir seminerde ağırlayarak 1 Ocak 2013’te yürürlüğe girecek yasayla ilgili özellikle marka ve ajansları bilgilendirici bir etkinlik daha gerçekleştireceğiz.

DP Ödülleri İnteraktif Kategorileri ise dinamik sektörümüzün gerçeklerini yansıtacak şekilde bu yıl güncelleniyor. Ödül takvimini ise DPİD web sitesinden takip edebilirsiniz.

Sinan Günal
DPİD Yönetim Kurulu Üyesi