artwork

London International’dan Türkiye’ye 7 ödül

8 yıl önce

0

Dünyanın sayılı yaratıcılık etkinliklerinden  biri olan London International Award‘da Türkiye’ye 7 ödül geldi. Bu yıl otuzuncusu düzenlenen etkinlikte jüri, farklı kategorilerde Türkiye’den ajanslara ve kampanyalara 1 altın, 4 gümüş ve 2 bronz heykelcik layık gördü.

Altın ödülü Concept‘in Uluslararası Af Örgütü için hazırladığı Typography of Censorship işi Tasarım- Tipografi Kullanımı kategorisinde  kazandı.

 

Türkiye tarafında dikkat çeken diğer performansı da Y&R Team Red gösterdi. Cannes’da da Medya kategorisinde Grand Prix kazanan Aramızda kampanyasıyla dört gümüşü ülkeye getirdi.

İki gümüş ödül dijital kategorisinde verilirken, biri Kamu Hizmeti ve Refah kategorisinde bir diğer ödül ise Hizmetler kategorisinde verildi. Entegrasyon Jürisi ise aynı kampanyayı Entegre ve Multimedya kategorilerinde ödüle layık gördü.

LIA Başkanı Barbara Levy, “Türkiye bu yıl LIA 2015’te dikkat çekici bir performans sergiledi. Y&R Team Red ekibi başta olmak üzere tüm katılımcıları kutlamak istiyorum. Matt Eastwood, Amir Kassaei ve Stephan Vogel gibi isimlerin yer aldığı jüriden ödül almak çok önemli bir başarıdır” dedi.

Leo Burnett İstanbul ve Samsung ise bol ödüllü Duyan Eller işiyle TV-Sinema-Online Film kategorisinde ve Gelenekdışı-Web Hizmetleri kategorisinde iki bronz ödül kazandı.

  

Yılın network’ü BBDO olurken, yılın ajansı R/GA New York, yılın prodüksiyon şirketi Smuggler, yılın post-prodüksiyon şirketi The Mil ve yılın Radyo-Ses şirketi Eardrum Australia oldu.