artwork

Unutulmaz albüm kapakları hareketlendi

8 yıl önce

0

İbrahim Tatlıses’in “Yaşamak Bu Değil”, Zeki Müren’in “Dünden Bügüne 6”, Bülent Ersoy’un “Sefam Olsun”, Sezen Aksu’nun “Gülümse”, Çelik’in “Ateşteyim”, Barış Manço’nun  “Aynalı Kemer İnce Bele”, Ümit Besen’in “Şikayetim Var” albümlerinin kapakları yeni bir yorumla tekrar karşımızda.

“Nostaljik albümlerin hareketli illüstrasyonları” projesinin arkasındaki iki isim TBWA\İstanbul’un Sr. Art Direktörü Yiğit Karagöz ve Alametifarika’nın Art Direktörü Deniz Yükselci.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ve Belçika’da Royal Academy of Fine Arts Ghent’te grafik tasarım eğitimi alan Yiğit Karagöz, ardından Belçika Seven’da; Warner Bros, EA Sports markalarına çalışarak stajını tamamladı. Geşmişinde Akbank, Axess, IKSV İstanbul Film Festivali, Türk Telekom, Woops ve farklı birçok markanın projelerinde sanat yönetmenliği yapan Yiğit, şu an ise TBWA\İstanbul’da çalışıyor. Ayrıca, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcı ödülünün 2 kez sahibi oldu.

Deniz Yükselci ise Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayarak eğitim hayatına Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde devam etti. 2007’de McCann Erickson’da reklamcılık kariyerine başlayan Deniz, 2008 yılında da Cannes Young Lions Cyber kategorisinde birinci oldu. Geçmişinde Coca-Cola, Nescafe, Intel, Samsung, Ülker, Siemens, Microsoft, SuperFresh, Türk Hava Yolları markalarının sanat yönetmenliğini üstlenen Deniz, 2014 yılında Lowe İstanbul’da çalışmaya başlayarak portfolyosuna Algida, Knorr ve Quick gibi markaları da ekledi. 2015’in Temmuz ayından bu yana da Alametifarika‘da Garanti’nin sanat yönetmeni olarak profesyonel kariyerine devam ediyor.

Kreatif ikilinin “Nostaljik albümlerin hareketli illüstrasyonları” adını verdikleri proje hakkında düşünceleri ise şöyle:

Düşündük de son zamanlarda Türkiye’den hiç “star” çıkmıyor. E napalım, bari yılların eskitemediği “star”larımıza sahip çıkalım dedik, unutulmaz albümlerini güncelledik… Pardon GİF’ledik. Albümleri tekrar çizdik, hareketlendirdik, “like” ve “share”lara uygun hale getirdik. “Star”ların kolay yetişmediğini anladığımız şu günlerde bol bol paylaşılsınlar, hatırlansınlar istedik. İleride yeni “star”larımıza da böyle albümler yapmak dileğiyle…

 

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...