artwork

Twitter’a erişim yasağı geldi

9 yıl önce

0

Bugün saat 11.00’den itibaren Twitter‘a erişim yasağı getirildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre Suruç’taki patlama anı görüntülerine ilişkin olarak mahkeme hem görsel basın hem de sosyal medyaya yayın yasağı getirdi.

Habere göre karar dün itibariyle taraflara iletilirken, Twitter’da bu kapsama giren 107 URL uzantısı olduğu belirlendi. İddiaya göre Twitter bu uzantılarından 50’sini kaldırırken 57’sine ilişkin incelemelerin devam ettiği belirtildi. Yasa gereği, 4 saatlik süre dolduğu için erişim yasağı uygulanırken, Twitter’daki uzantıların hepsinin kaldırılması durumunda erişim yasağının kaldırılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı‘na göre, Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine terör saldırısına ilişkin görüntülere yayın yasağı getiren Suruç Sulh Ceza Hakimliği, sosyal paylaşım sitelerinden içerikler ile yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımların çıkarılmasına karar verdi. Reuters‘ın abonelerine sunduğu haberde ise Twitter yetkililerinin mahkeme kararının ardından içerikleri kaldırmaya başladığı belirtiliyor.