TOP 10 Canlı Deneyimleri

7 yıl önce

0

1 – Crisp Sarnie Cafe – Walkers

Walkers Eylül ayında, Chris Peters News isimli gazete bayiinin rafları arasına gizlediği Crisp Sarnie Café ile “Barmy for Sarnies” kampanyasının hayata geçirdi.  The Halo Group desteğiyle, World of Initials tarafından tasarlanan aktivasyonda, Walkers’ın sınırlı sayıda üretilen sandviç çeşnili cipsleri tanıtıldı.

2 – L’Eden – Perrier-Jouët

Şampanya markası Perrier- Jouët, başkentin iki büyük kültürel etkinliği olan London Design Week ve London Fashion Week sırasında, gelecek vizyonu temalı 3 boyutlu bir deneyime ev sahipliği yaptı. Bu dönemde Wardour Street alanı 11 günde, 61 etkinlikle 2650 kişiyi ağırladı.

3 – World’s Smallest Festival – Hunter

Hunter, markanın sahip çıktığı festival ruhunu yansıtacak kreatif çözümle ricin Amplify’a başvurdu. Amplify da müzik, çimler, sahne donanımı, ışıklar ve sanatçıların bir arada olduğu taşınabilir bir tuvalet içinde, “World’s Smallest Festival” ismiyle bir etkinlik yarattı. Giphy’nin de ortak olduğu bu etkinlikte bir de hizli bir gif kabini yer aldı. Misafirler sifona bastıklarında gizli bir kapı açıldı ve kendileri markalı eşantiyonlar verildi.

4 – Forced to Flee – Save the Children

Londra’da gizli bir lokasyonda yapılan bu etkinlik, kurumun çalışmalarını anlatırken dier yandan da dünya genelindeki çatışmalardan etkilenenlerin sesi oldu.

PD3 tarafından yaratılan 45 dakikalık bu deneyim, şiddet ve çatışma nedeniyle evlerinden ayrılmaya zorlanan çocuk rolüne girmeden önce kendilerine bir sırt çantası verilen  ziyaretçilerin olduğu bir soyunma odasında başlıyor.

5 – Fandome – Hyundai

Euro 2016 aktivasyonları Londra’da boldu ama en heyecanlısı şüphesiz Hyundai’nin Fandome’ıydı. “Futbol Cenneti” rumuzlu, kubbe şeklindeki 91 metrelik yapının içindeki ekranlarda, 51 maçla eş zamanlı ilerleyen animasyonlarla 360 derecelik bir deneyim sunuldu.

Gerçek zaman teknolojisi kullanılarak gollerden penaltılara, milli marşlardan uzatmalara kadar maça dair her şeyle ilgili görsel-işitsel tepkiler yaratılarak etkileşimli bir deneyim yaratıldı. 37.000’den fazla fan bilet başvurusu yaptı, destekleyici medya kampanyası 13 milyondan fazla etkileşim aldı ve kazanılan medya 4.5 milyon poundu buldu. Etkinliğin arkasında ise Produce UK vardı.

6 – UberPool Party – Uber

Uber yaza veda ederken bir havuz partisi düzenledi. PrettyGreen’in hazırladığı ve Boxpark, Shoreditch’te gerçekleşen aktivasyonda, Uber’in araç paylaşım hizmeti olan UberPool tanıtıldı.

7 – Alcatrapped – Norwegian

MKTG’nin yarattığı bir kaçış odası, düşük fiyatlı hava yolu Norwegian’ın Londra’dan San Francisco’ya giden yeni rotasını tanıtmak üzere Londra Westfield’de görüldü. Alcatraz’dan esinlenen bu odaya giren ekipler, 15 dakika içinde çıkabilmek için mücadele ettiler. Katılımcılar, odaya konulan San Francisco temalı ipuçları ve puzzle’ları çözerek odadan çıkmanın yollarını aradı. Başarılı olanlarsa uçak bileti kazandı.

8 – The Dining Club – Ikea

Ikea’nın Shoreditch’te düzenliği 16 günlük yemek kulübü etkinliğine katılım için marka, 3.800 adet talep aldı. Etkinlikte insanlar, Dining Club isimli kendin pişir restoranında şef olmaya davet edildi. Katılımcılar böylece, arkadaşlarıyla akşam yemeği yemeden önce usta şef gözetiminde yemek hazırlama deneyimi yaşadılar.

9 – Good Ship Benefit – Benefit

Benefit, deneysel sahneye yeni gelmiş olsa da markanın 2016’daki etkinliği daha önceki tüm çalışmaların üstüne çıktı. Üç katlı Good Ship Benefit binası, beş ay boyunca London Embankment’ta konumlandı ve güzellik markasının “kahraman” ürünlerini 5 farklı alanda tanıttı.

10 – Chocolatory – Kit Kat

Westfield Stratford City, We Are Fearless tarafından hazırlanan “kendi molanı yarat” etkinliğiyle 5 ay boyunca Kit Kat’ın Chocolatory’sini ağırladı. Ziyaretçiler burada tabletler yardımıyla kendi zevklerine uygun lezzet ve görünümde Kit Kat’lar çizdiler.

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Ocak 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...