Televizyona en çok online şirketler harcama yapıyor

7 yıl önce

0

Amazon, Facebook, Google ve Netflix gibi online şirketler, geçtiğimiz sene televizyonda 639 milyon pound harcama yaptı. Bu 2015 senesine kıyasla %8 daha fazla.

Nielsen elde ettiği verilere göre İngiltere’de televizyon reklamlarına en fazla harcama yapanlar online şirketler oldu. Ondan sonra da 627 milyon pound harcama yapan gıda sektörü; onun arkasından 419m milyon pound harcama yapan kozmetik ve kişisel bakım sektörü; sonrasında 419 milyon pound harcayan eğlence sektörü ve son olarak da 314 milyon pound harcama yapan otomobil sektörü geliyor.

Thinkbox’un başkanı Lindsey Clay, şunları paylaştı: “Online markalarının televizyonu tercih etmelerinin nedeni geniş kitleyle duygusal bir bağ kurabilme yeteneğinden kaynaklanıyor, bu da onlara daha az sanal ve daha fazla gerçekçi hissetmelerini sağlıyor.”

Liberum’un yaptığı açıklamaya göre reklamverenlerin televizyonu tercih etmelerinin nedeni daha güvenilir ve başarılı olması. Onun tersine ise dijital ortan daha fazla risk taşıyor ve görünürlük ve raporlama tarafında sorunlu olabiliyor.

Clay de televizyonun markalar için daha güvenilir bir ortam olduğuna katılıyor. “Televizyonun en etkili reklam biçimi olmasının nedenlerinden ikisi güvenilirlik ve kalite” diye ekliyor.

En çok izlenen reklamveren Procter & Gamble oldu

Broadcasters’ Audience Research Board’a göre geçtiğimiz sene televizyonda 34,9 milyar izleme oranıyla P&G’nin reklamları zirveye yerleşti. Bu geçtiğimiz seneye göre %14 daha fazla.

İzleyicilik açısından 2016 yılında en başa gelen beş reklamveren/şirket şöyle:

  1. Procter & Gamble: 34.8 billion views (up 14% year on year)
  2. Sky: 24,6 milyar izleme (%17 arttı)
  3. Reckitt Benckiser: 21,2 milyar izleme  (%4 arttı)
  4. BT: 15.7 milyar izleme (%15 arttı)
  5. Unilever: 14.6 milyar izleme (%28 düştü)
Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...