Sevdiğimiz şeyler: Dergilerin geleceği daha parlak

7 yıl önce

0

Hubert Burda Media, Immediate Media’yı satın alıyor. Cancer Research UK ise Channel 4’da canlı ameliyat yayınları yapıyor.

Immediate Media’nın Hubert Burda Media’ya tahmini 275 milyon sterlinlik satışı, dergilerde hala umut olduğunun adeta kanıtı. Hubert Burda Media, Radio Times ve BBC dergilerini 2011 yılında 121 milyon sterline satın almıştı ve bu da Tom Bureau başkanlığında onun yayıncılık hayatına hız kazandırdı.

Bureau, hem dijitalde büyüme hem de ticari olarak gelir akışında farklılaşma sağladı. Etkinliklerden tatillere çeşitli gelir akışları okuyucuların zanaat ve düğün gibi tutkularına göre şekillendi. Immediate’nın yükselen karı dergicilikteki kasvetli ortamın canlanmasını sağladı.

Bunun yanında, kanser araştırmaları yapan yardım kuruluşu Cancer Research UK, yaptığı araştırmaların etkilerine dikkat çekmek amacıyla Channel 4’da Çarşamba günleri canlı ameliyat yayını yapıyor. Yayıncıların verdiği bilgiye göre reklam arasında ilk defa canlı olarak doktorların geniş bağırsağın içine bakmalarını sağlayan kolonoskopi testi uygulandı.

İzleyenler, doktorların bir insanın bağırsağındaki kansere dönüşebilecek oluşumları aldığını görebiliyorlar. Bu reklam spotu, kuruluşun Anomaly ajansı tarafından hazırlanan "Right now" kampanyasının bir parçası. Canlı yayın yapım şirketi Sassy ve MediaCom tarafından destekleniyor.

Sevmediğimiz şeyler…

Sahte haber krizi

Donald Trump’ın seçimleri kazanmasından sonra “sahte haber” kaygılarının olaylar, yalanlar ve yayındaki doğrulanmamış bilgiler hakkında büyük bir tartışmaya dönüşmesi kaçınılmazdı.

Bazılarının “sahte haber” teriminin anlamını kaybettiğini söylemesine şaşırmamak gerek. En azından bazı akıllıca düşünenler sorunu gidermeye çalışıyor. Mesela, BBC’nin kurduğu özel bir ekip, Reality Check adında devam eden serisinde yanlış hikayeleri hedef alıyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...