artwork

Michael Wall: Bizi hafife almak hiç de kolay olmayacak

11 yıl önce

0

Lowe & Partners Global CEO’su Michael Wall, gelişmekte olan ülkelerdeki yaratıcılığa değiniyor ve Lowe İstanbul’un hafife alınmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nin misafir konuşmacılarından olan Michael Wall, 2009 yılından bu yana Lowe&Partners Global CEO’su olarak görev yapıyor. Ülkemize gelmeden önce sorularımızı yanıtlayan Wall; Lowe Global, Lowe İstanbul, küreselleşme ve yerelleşme gibi konulardaki düşüncelerini aktardı. Başarılı CEO, festivaldeki konuşmasında da gelişmekte olan bölgelerdeki yaratıcılığa değinecek.

Didem Öner Reklam dünyası içinde Lowe’u nerede görüyorsunuz?

 Michael Wall  Lowe şu anda esas kademesine geri dönmek için dikkat çekmeden çalışıyor.

Didem Öner Geçtiğimiz yıl Lowe İstanbul’da önemli değişiklikler oldu. Bu değişimler ve Lowe İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?

Michael Wall Hızlı bir şekilde kendimizi çağdaş ve yerinde bir dinamiğe adapte ettiğimize inanıyoruz. Bizi hafife almanın hiç de kolay olmayacağını düşünüyoruz.

Didem Öner Sizce reklamcılıktaki yeni trendler neler? Bu değişiklikleri nasıl benimsiyorsunuz?

Michael Wall Hala bir sürü işe yaramaz saçmalık dönüyor ortalıkta. Bunların hiç birine itibar etmediğimize emin olmaya çalışıyoruz. Reklamların ötesinde, kendi ivmesini yaratabilecek bir iş ortaya koymak esas işimiz. İçerik üretimi ve medya işbirliği artıyor. Biz de bu durumu oluşturabileceğimiz ve bundan yararlanabileceğimiz bir konumda bulunmaya özen gösteriyoruz.

Didem Öner Reklamcılığın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Michael Wall Büyük fikirler her zaman kazanacaktır.

Didem Öner Yerelleşme ve küreselleşme hakkında ne düşünüyorsunuz? Reklamcılıkta yerel olmak önemli mi?

Michael Wall İkisi de eşit derecede önemli. Güçlü gruplar ikisinin arasındaki gerilimi iyi yönetirler. Lowe’un global marka ihtiyaçlarını karşılamakta ve markaları yerel olarak da ortaya koymakta son derece usta olduğunu düşünüyoruz.

Didem Öner Lowe için potansiyeli yüksek ülkeler (pazarlar) hangileri ve neden?

 Michael Wall Türkiye, Endonezya, İsveç, İspanya, Filipinler’i örnek olarak verebilirim. Yerel pazarları için çalışan, dinamik ve tutkulu liderlere sahipler.

Didem Öner Bu senenin Cannes Lions Ödüllerinde Lowe oldukça sessizdi. Bu sessizliği neye bağlıyorsunuz? Sizin için ödül kazanmak ne kadar önemli?

Michael Wall Ödül kazanmak önemli. Bu yıl sayı olarak gayet iyi bir skor elde ettik ama büyük bir tek seferlik çıkışımız olmadı. Bu yarışmada kazanmak için ikisinin kombinasyonuna ihtiyacınız var.

Didem Öner Kristal Elma ilk defa, Cannes’daki gibi festival şeklinde gerçekleştirilecek. Bu değişimi nasıl buluyorsunuz?

Michael Wall Kristal Elma’nın tarihi olan, prestijli bir ödül olduğunu biliyorum. Bu mirası onurlandırmalıyız ve daha kapsamlı, daha çeşitli bir iş yelpazesi formatını benimsemeliyiz.

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Ağustos 2013 sayısında yayınlanmıştır.