Melek ile Serhat dizisi Altın Sabre ödülünü kazandı

7 yıl önce

0

Halkla İlişkiler alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Sabre’nin Türkiye kategorisinde bu sene ödül, Melek ile Serhat projesinin oldu. Türkiye Multiple Skleroz (MS) Derneği’nin Novartis iş birliği ile hayata geçirdiği Melek ile Serhat dizisinin Sabre ödülünü getiren iletişim çalışmalarını ise Communication Partner yürüttü.

Tüm dünyadan 2400 ödül başvurusunun yapıldığı 2017 Sabre Ödülleri, Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde halkla ilişkiler alanında hayata geçirilmiş yılın en başarılı projelerini ödüllendirdi. Her yıl düzenlenen Sabre Ödülleri, Londra'daki Roundhouse’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

2017 Sabre Ödülleri’nin Altın Sabre başlığı altında değerlendirilen “Türkiye" kategorisinde kazanan ise Multipl Skleroz (MS) hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve MS’lilere sosyal yaşamda destek vermek üzere çekilen Melek ile Serhat dizi projesinin oldu. Türkiye MS Derneği’nin Novartis iş birliği ile hayata geçirdiği Melek ile Serhat, senaryosunun bütününde bir hastalığa dikkat çeken Türkiye’deki ilk dizi olma özelliğini taşıyor. Melek ile Serhat’a ödül getiren halkla ilişkiler ve medya ilişkileri çalışmalarını yürüten ajans ise Communications Partner oldu. Geçtiğimiz yıl Dünya MS Günü’nde lanse edilen ve büyük ses getiren Melek ile Serhat’ın birinci yıl dönümü, bu uluslararası başarıyla bir kez daha taçlandı.

Melek ile Serhat’ın sağlık iletişimi alanında bir ilki temsil ettiğine dikkat çeken Novartis Türkiye Ülke İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Arzum Üstün, “Bu projeye kadar ülkemizde bir hastalık hakkında farkındalık yaratmak için hazırlanmış bu çapta bir dizi projesi yoktu. Projenin lansmanı çerçevesinde kurgulanan iletişim planı ile toplumsal farkındalığın artırılmasına katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Türkiye kategorisinde alınan Altın Sabre ödülü hem projenin hem de Communication Partner ile yürüttüğümüz iletişim çalışmalarının başarısının tescili oldu” dedi.