Hava kirliliği, sanat çalışmasına geri dönüştürüldü

7 yıl önce

0

Tiger Beer için hazırlanan sergideki çalışmalardan biri geri dönüştürülmüş hava kirliliğinden elde edilen mürekkeple hazırlandı.

Air-Ink adındaki tamamen hava kirliliğinden oluşturulan mürekkep, innovasyon merkezi Graviky Labs’in kurucu ortağı Anirudh Sharma’nın buluşu. Bu teknoloji, araçlardan elde edilen havanın neredeyse %95’ini işlem sonucu mürekkebe ve boyaya dönüştürüyor. Şu ana kadar da 1,6 trilyon litre havayı temizleyerek 768 litreden fazla Air-Ink üretildi.

Asya’nın seçkin bira markası Tiger Beer ise Air-Ink ile iş birliği gerçekleştirerek bu faaliyetleri geniş çapta duyurmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz sene Tiger Beer, Hong Kong’da Air-Ink için farkındalık girişimi başlatarak bir grup sanatçıyı elde edilen malzemeyi kullanarak duvar resmi hazırlamaları için görevlendirdi. Şimdi de marka, sokak sanatçısı Buff Monster ile iş birliği kurarak bu girişimi New York’a taşıdı. Sanatçının hazırladığı ve Manhattan’da bulunan bu duvar çalışması şu isteyen herkes tarafından görülebilir. 21 Nisan’da Senaspace’de açılacak "Clean Art Gallery" sergide ise ziyaretçiler Buff Monster'ın hazırladığı diğer Air-Ink çalışmalarını görebilecekler.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...