artwork

Guardian, reklam ajanslarına indirim uyguladığını açıkladı

8 yıl önce

0

The Guardian’nın yayıncısı yaptığı açıklamada, medya ajanslarına “para ödemesi” yaptıklarını ve “ücretsiz reklam alanı” sağladıklarını ilk kez itiraf etti.

Son yıllarda medya endüstrisinde reklamverenlerin ajansları sıkıştırmasıyla medya sahiplerinin ajanslara indirim uygulaması gittikçe artıyor. Ancak çok az şirket yaptıkları açıklamalarda indirim yapma konusundan söz açıyor.

Bazı reklamverenler, ajansların medya sahiplerinden aldıkları indirim hakkında müşterilerine bahsetmeyeceğinden korkuyor.

Birleşmiş Krallık’ın ticari kuruluşu ISBA ve Ulusal Reklamcılar Birliği, üyelerini son aylarda medya ajanslarıyla daha sıkı ilişki kurmaları gerektiğine dair uyardı.

Guardian Medya Grubu, yaptığı açıklamada reklam ajanslarına yaptığı indirimleri “hassas hesap değerlendirmeleri ve belirsizlik önünde fikir oluşmada kilit kaynak” olarak tarif etti.

Bu sene Mart ayında yaptıkları açıklama şu şekilde oldu: “Grup, en düşük harcamalar için hedef olan reklam ajansları ile sözleşme yapıyor ve genelde ilişki içinde oldukları dönemdeki ajansın seviyesi baz alınarak ajanslara indirim sağlama yükümlülüğü içeriyor. Bu indirimler ücretsiz reklam alanı veya para ödemeleri şeklinde olabilir veya ikisi de aynı anda.”

“İndirim koşulu, ilişki kurdukları dönem içindeki tahminler kullanılarak ve ticari sözleşme ile başlayan indirim yetkisi ile belirleniyor. Bu nedenle talep edilen koşulların hesaplanması için ajansların sözleşme üzerinden gelecek dönemlerde hangi aşamaları geçirebilecekleri tahmini gerekiyor.”

Guardian Medya Grubu geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda indirimlerden hiç bahsetmemişti.

Aslında Guardian Medya Grubu, yaptığı açıklamalarda indirim uygulamalarını itiraf eden Birleşik Krallık’taki ikinci önde gelen yayın kuruluşu. Daily Mail’in yayın kuruluşu Daily Mail & General Trust, ilk kez 2015 yılında yaptığı indirimlerden bahsetmişti.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...