artwork

Google şarkı sözlerini bizzat yayınlayacak

9 yıl önce

0

Google yeni adımıyla, Genius ve Metro Lyrics gibi şarkı sözü aratıldığında öne çıkan sitelerle rekabete giriyor.

Arama motoru devi, bundan böyle şarkı sözlerini arama sayfasında direkt olarak yayınlayacak. Bunun için şirket şarkı sözlerini yazabilecek ve katalog haline getirecek bir ekibi de işe aldı.

ABD bazlı kullanıcılar google arama çubuğuna “stairway to heaven lyrics” ya da “comfortably numb lyrics” yazdıklarında bu şarkıların sözleri herhangi bir siteye tıklamaya gerek kalmaksızın google arama sayfasında önlerine çıkmaya başladı.

Google’ın bu adımı teknoloji şirketini, web sitelerinde binlerce şarkı sözü bulunduran ve buna yatırım yapmış pek çok popüler siteyle karşı karşıya getiriyor. Genius (önceden Rap Genius idi) ve Metro Lyrics, şarkı sözleri stokları için milyonlar harcadı ve bu sitelerin çoğu web sitesi trafikleri için arama motorlarına güveniyorlardı.

Google’ın muhtemel yeni rakipleri şimdilik bu haber karşısında sakinliklerini koruyorlar. Genius kurucu ortaklarından Tom Lehman, Business Insider’a “Google’ın internette şarkı sözü işine ilgi göstermesi bizi mutlu etti. İnternetin görüp rebileceği en iyi şarkı sözü deneyimini sunmak için onlarla işbirliği yapmayı çok isteriz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: The Guardian