artwork

Google Glass yeniden piyasaya sürülüyor

7 yıl önce

0

Snapchat’in Snap hikayeleri göndermeye yarayan gözlüğü Spectacles’ı Amazon üzerinden erişilebilirliğini açıkladığı hafta bir atak da Google’dan geldi. Google üretimini durdurduğu Google Glass gözlüğünü yeninden piyasaya süreceğini açıkladı.

İlk kez Nisan 2013’te gözlük geliştiricilerin kullanımına sınırılı olarak prototip olarak Amerika’da piyasaya çıkan Google Glass 1.500 dolar gibi yüksek bir fiyatla sunulmuştu. Mayıs 2014’te ise ürün, kamera eklenerek tüketicilere sunulmuştu.

Tüketici kullanımı açısından bakıldığında, zayıf marka mesajı ve geniş kitlelere ulaşmasını sınırlayan lansmanıyla ürün kullanıcı kitle tarafından anlaşılamadığı için başarısız olmuştu.

Ancak şimdi ölçülebilir bir talep karşısında ürün tekrar geri dönüyor. Görünen o ki, Google Glass tüketici erişimine kaldırılmış olsa da Samsung, Volkswagen ve General Electric gibi firmalar ürünü kendi endüstriyel faaliyetlerinde kullanarak önemli verim elde ettiler. Samsung %22 oranında hız gelişimi kaydederken General Electric Healthcare de %46 oranında zaman etkinliği elde etti.

Alphabet X şirketi yaklaşık iki yıldır, 50’nin üzerinde kurumsal odaklı şirketle birlikte, Google Glass’ı fabrikada artırılmış gerçekçilik asistanı olarak ayarlamak için çalışıyordu. Internet şirketleri tarafından piyasaya sürülen çoğu ürün tüketici ilgisine bağlıyken, Google Glass tam tersi bir stratejide. Markanın yeni lansmanı tüketici hedeflemekten ziyade sağlık, lojistik ve üretim alanlarındaki işletmelere odaklanmayı hedefliyor.

Yeni lansmanı öncekinden ayırmak için ürün Google Enterprise Edition adıyla markalaştırıldı. Her şeyin İnterneti kavramının benimsenmesiyle beraber Google Glass yazılım kişiselleştirme, benzersiz bir iş ve kültür yaratma ihtiyacında olan şirketlerin de ilgi odağında.