Dijital pazarlamada 7 önemli istatistik

7 yıl önce

0

Pazarlama verileri açısından oldukça etkileşimli geçen bir haftanın sonunda Adweek’in teknoloji editörü Christopher Heine, dikkat çeken 7 istatistiği sıralıyor.

Dijital şirketler ve telekomlar akıllı telefonlardaki varlıklarını gittikçe artırıyor.

1. Akış içinin başarısı

Mayıs’ta Facebook, Audience Network’ü üzerinden akış içi (in-stream) reklam yayınlarını denemeye başlamıştı. Bu hizmet sayesinde markalar, reklamlarını üçüncü bir web sitesinde de yayınlayabilecekler.
Facebook, video reklamlarının yayıncılar için umut verici sonuçlar verdiğini açıkladı. Mesela, bu yayıncılardan biri olan Univision, Amerika, Kolombiya, Arjantin ve Meksika’da satışlarını arttırmak için bu formattan yararlandı. Amerika’da kaydedilen gösterim başına maliyeti diğer ülkelere göre %52 daha fazla.

2. Mark Zuckerberg’in bir diğer sayısal kazancı

Facebook’tan bahsetmişken, Social Pro Daily’nin verdiği bilgiye göre şirketin Analytics for Apps programı 1 milyondan fazla uygulama, web sitesi ve chat botu tarafından kullanılıyor.

3. Aranıyor: Daha fazla dijital dönüşüm

PwC, onuncu Digital IQ araştırmasını 28 Şubat’ta yayınlayacak. Yalnız şöyle bir durumla karşı karşıyayız: Araştırmaya katılan şirketlerin %52’si, dijital IQ seviyesini güçlü/çok güçlü olarak belirledi. Bu sayı geçtiğimiz iki yıla kıyasla çok büyük bir düşüş gösterdi. Bu yüzden, dijital dönüşüm çağında kurumların gittikçe daha fazla kendilerini eleştirebilecekleri görünüyor.

4. Bir milyar kişiye ulaşmak

Geçtiğimiz hafta Google, Orange, Deutsche Telekom ve Globe kullanıcılarının Android Message’i ana mesaj uygulaması olarak kullanmaları için bu uluslararası mobil operatörleri ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu adım, Google’ın Sprint, Rogers ve Telenor’la benzer anlaşmalarına dayanıyor.

“Şu an, dünya çapında 1 milyar üyesi olan operatörlerle iş birliği gerçekleştiriyoruz” diye açıkladı Google.

5. Sınırsız yetki, gerçekten

Airbnb, sadece Paris’te 68 bin kayda sahip. Adweek, CMO’su Jonathan Mildenhall’u 15 mobil Yenilikçi arasından biri olarak seçti.

6. Ve Oscar’ı kazanan…

Taykey, olumlu sosyal sezgiye dayanarak Oscar’ı kazanabilecek kişileri önceden tahmin edebildiğini iddia etmişti. Yalnız, ne yazık ki bu tahminler tutmadı.

7. Akıllı teknolojinin şu anki oranı

Reklam – teknoloji birleşmeleri ve kazançları son yıllarda epey gündeme oturmuştu, 2017’de böyle devam edecek gibi görünüyor. En son örnek: Amobee, reklam ve teknoloji şirketi Turn’ü 310 milyon dolara satın aldı ve Turn’ün veri yönetim platformu ile talep tarafı reklam platformu Singtel Amobee’nin teknoloji çatısı altına alındı.

Kaynak: adweek

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...