Channel 4, kişiselleştirilmiş sesli VoD reklamlarını yayınladı

7 yıl önce

0

Channel 4, video-on-demand servisi All 4’da reklamverenlerin reklamlara izleyicilerin kişisel isimlerini sesli olarak dahil edilebileceği yeni bir reklam formatı sunuyor.

Bu teknoloji, Channel 4’un 15 milyon kullanıcısına ait veri tabanından birinci parti verileri kullanıyor. Bir başka değişle, herhangi bir reklam, onu izleyen kişinin ismini ekranda görüntüleyebilir ve bunu sesli olarak sunabilir. Aynı Ridley Scott’ın Alien: Covenant filminin reklamında Matthew adındaki izleyiciye “Matthew: run” mesajının verilmesi gibi.

Bu yeni reklam formatını kullanmayı ilk kabul edenler arasında Alien: Covenant filminin dağıtıcı şirketi 20th Century Fox bulunuyor. Diğerleri de Avustralyalı bira markası Foster's ve İngiltereli ahşap boya üreticisi Ronseal.

Channel 4’un dijital ve kreatif lideri David Amodio, “İnsanların en fazla dikkatini çeken şey kuşkusuz kendi isimlerini duymak. Bu nedenle, reklamverenlere tüketicilere doğrudan seslenmelerini sağlamak hem eşsiz hem de son derece güçlü bir pazarlama özelliği” diyor.

Bu fikir 4Sales’ın kreatif stratejisi PL4Y tarafından geliştirildi. Foster’s’ın, 20th Century Fox’un ve Ronseal’in medya ajansları Mediavest Spark, Mindshare ve MediaCom Manchester da fikri geliştirmede katkı sağladılar.

Video: The Drum

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...