Bu yıl Lion of St Mark ödülünü alacak kişi David Droga

7 yıl önce

0

Droga5’ın kurucusu ve yaratıcı başkanı David Droga, Cannes Lions’ta Lion of St Mark ödülü ile onurlandırılacak.

Lion of St Mark ödülü, 1954 yılında ilk Cannes reklam festivalinin düzenlendiği Venedik’teki San Marco Meydanı’ndaki aslan heykelinden ilham alınarak tasarlandı. Ve her yıl kreatif topluluğa üstün bir katkı sağlayan bir kişi bu ödülle onurlandırılıyor.

Droga, kariyeri boyunca 70 altın ve 15 Grand Prix/Titanyum Lion ile Cannes Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin en çok ödül alan kişilerinden biri oldu.

Daha 19 yaşında ilk Lion ödülünü kazanan Avustralyalı kreatif şunları paylaşıyor: “Bir kreatifin hakkettiğinden daha fazla yetenekli insanlarla çalıştım ve daha fazla fırsata sahip oldum. The Lion of St Mark, benim en cesur isteklerimin bile ötesinde. Daha yapılması ve kanıtlanması gereken çok şeyin olduğunu düşünürken böyle bir ödüle layık görülmek inanılmaz. Ama onur ve alçak gönüllülükle onun tadını çıkaracağım.”

Droga, 22 yaşına gelince OMON Sydney’de ortak ve yönetici kreatif direktör oldu. Ardından 1996 yılında Saatchi & Saatchi Singapore’da yaratıcı kreatif direktör oldu. 1999 yılında, 29 yaşındayken Saatchi & Saatchi London’da yaratıcı kreatif direktör olarak atandı ve oradaki görev süresinde ajans, Cannes 2002’de Yılın Global Ajansı seçildi. Sonraki sene Droga, New York’taki Publicis’in dünya çapındaki ilk CCO’su oldu.

2006 yılında New York’ta Droga5 ajansını kurdu ve on yıl içinde arka arkaya ödüller kazandı. Bunun yanında Droga5, 2015 ve 2016’da da Cannes Lions’ın Yılın Bağımsız Ajansı olmaya layık görüldü.

Droga, 24 Haziran’da düzenlenecek törende Lion of St Mark ödülü ile onurlandırılacak.

Bundan önce Lion of St Mark kazanan isimler:

2016: Marcello Serpa, AlmapBBDO Önceki Ortak
2015: Bob Greenberg, R/GA Kurucusu ve Başkanı
2014: Joe Pytka, PYTKA Yönetmeni
2013: Lee Clow, TBWAMedia Arts Lab Başkanı ve Media Arts, TBWAWorldwide Yönetmeni
2012: Dan Wieden, Wieden & Kennedy Kurucu Ortağı ve Yönetici Kreatif Direktörü
2011: Sir John Hegarty, Bartle Bogle Hegarty Kurucusu ve Global Kreatif Direktörü

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...