artwork

Bu şirketlerde çalışmak bir harika dostum!

9 yıl önce

0

ABD’li sigorta şirketi Unum, Facebook, Apple, Google ve Airbnb gibi küresel 40 şirketin tatil, eğitim, sağlık gibi farklı alanlarda çalışanlarına sağladığı ekstra imkanları derleyerek infografik hazırladı.

Örneğin Airbnb’in çalışanlarına 2 bin dolar vererek merak ettikleri ülkeleri gezme imkanı sunduğunu biliyor muydunuz? (CV’yi göndersek mi dediğinizi duyar gibiyim)

İşte ünlü şirketlerin “böyle şirket dostlar başına” dedirten uygulamalarından bazıları:

Facebook: Doğum nedeniyle ayrılan çalışanlar 4 ay boyunca ücret almakla beraber 4 bin dolar bebek parası ve evlat edinme durumunda da ekstra ücret alabiliyor.

Apple: Daha fazla kadın çalışanı işe almak amacıyla 2015 Ocak ayından itibaren, kadın çalışanlara yumurtalarını dondurma fırsatı sunulacak.

Microsoft: Yeni anne ve babalara çalışma saatleri dışındaki zamanlarda yeni doğan bebekleri ile vakit geçirmeleri için ödeme ve sağlık imkanı sunulacak.

Google: Çalışanlarının işlerine odaklanması için onların getir-götür işlerini yapan ya da parti gibi planlamalarını yöneten bir konsiyerj hizmeti sağlıyor.

Twitter: Çalışanlar ofis içinde yoga, pilates sınıfı, çamaşırhane, kuru temizleme, Zipcar ve wireless indirimi gibi imkanlara sahip.

İşte iştah kabartan infografik: 

Kaynak: Design Taxi